Ανάγκη θέσπισης Πρωτοκόλλου Θερμικής Καταπόνησης στο Ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό!

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second
ΠΑΣΠ

Ανάγκη θέσπισης Πρωτοκόλλου Θερμικής Καταπόνησης στο Ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό!

08/04/202125

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Απριλίου 2021, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τον Κώδικα Πρακτικής για την Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων. Στην συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα του ΠΑ.Σ.Π. προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της ηγεσίας του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και φυσικά του ΠΑ.Σ.Π..

Στην συνάντηση που είχε διάρκεια περισσότερο από 2 ώρες , έγιναν δύο σχετικές παρουσιάσεις από τον κ. Μιχάλη Ορφανίδη εκ μέρους του Τμήματος Εργασίας και τον κ. Φίλιππο Τύμβιο εκ μέρους της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναλύοντας την τρέχουσα νομοθεσία και τον Κώδικα Πρακτικής για την Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων και την κατάσταση με την αύξηση των θερμοκρασιών τα τελευταία 10 χρόνια στην Κύπρο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ΠΑ.Σ.Π. έθεσε το θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά τους εργοδότες, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά όμως και τους ερασιτέχνες, μικρούς και μεγάλους, και αφορά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων ή των προπονήσεων σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει απαγορευτική οδηγία από το Τμήμα Εργασίας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν και αναγνώρισαν το πρόβλημα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο ή στον επαγγελματικό αθλητισμό αλλά γενικότερα σε όλο το χώρο του αθλητισμού και ότι άμεσα θα πρέπει να ληφθούν τα σωστά μέτρα για ρύθμιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Συμφωνήθηκε όπως άμεσα ο ΚΟΑ καθορίσει μια συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων και ειδικών επιστημόνων, για την δημιουργία συγκεκριμένου πρωτοκόλλου το οποίο θα πρέπει να δημιουργηθεί μέσα από σχετικές επιστημονικές έρευνες που υπάρχουν ή και από άλλες έρευνες και στοιχεία που θα κατατεθούν στην πορεία της δημιουργίας του πρωτοκόλλου από τις επιστημονικές ομάδες που θα το αναλάβουν. Στοίχημα όλων μας είναι να προλάβουμε ώστε το πρωτόκολλο να είναι έτοιμο πριν από την νέα αθλητική περίοδο.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θέλει να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει για την καθολική συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, όπως και την βιομετεωρολόγο κ. Κατερίνα Πανταβού για την πολύτιμη συμμετοχή της. Εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε να ρυθμίσουμε το θέμα της έκθεσης των αθλητών σε υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια των αγώνων ή των προπονήσεων τους.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Καθαρές οι εξετάσεις Παπασταθόπουλου-Μασούρα

Ευχάριστα νέα ενόψει Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Γιώργου Μασούρα, ύστερα από το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκαν και οι δύο παίκτες ήταν καθαρές. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία είναι καθαρή και δεν προκύπτει θλάση. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, από τη […]