Αλλάζουν πολλά στον κανονισμό του οφσάιντ

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Στην Ιταλία αναμένεται να ετοιμαστεί το έδαφος για ορισμένες πολύ σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ, όπως ισχυρίζεται το Sky Sport Italia. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ζήτησε από τη FIFA να αποτελέσει τον τόπο πειραματισμών σχετικά με τη χαλάρωση του κανονισμού, ώστε να μην κρίνεται εκτεθειμένος ένας επιτιθέμενος που στην πραγματικότητα δεν έχει κερδίσει κάποιο πλεονέκτημα με τη θέση του.

Οι άνθρωποι της FIFA και της IFAB, του φορέα που είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς του αθλήματος, ζήτησαν από την Ιταλία να κάνει δοκιμές στις αλλαγές του οφσάιντ στο πρωτάθλημα Κ18 της νέας σεζόν, με τους διαιτητές της Serie C που θα σφυρίξουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα να είναι οι πρώτοι που θα εφαρμόσουν τους πειραματικούς κανονισμούς.

Η γενική λογική είναι αυτή της “χαραμάδας”, δηλαδή ο επιτιθέμενος να έχει μία χαραμάδα απόσταση από τον αμυνόμενο για να λογίζεται οφσάιντ. Η μετάφραση είναι πολλαπλή και η FIFA δεν έχει κατασταλλάξει στην ορθότερη.

Στο παρελθόν έχει γίνει συζήτηση για τον κορμό, δηλαδή να μην έχει σημασία αν κάποιο πόδι είναι εκτεθειμένο, αλλά να πρέπει να υπάρχει απόσταση μιας χαραμάδας του κορμού του επιτιθέμενου με εκείνον του αμυνόμενου.

Πρόσφατα, ο υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, είχε εκφράσει την ιδέα το οφσάιντ να καταλογίζεται όταν το πιο πίσω σημείο ενός επιτιθέμενου (είτε από το πόδι είτε από το σώμα) βρίσκεται πιο μπροστά (δηλαδή υπάρχει μια… χαραμάδα απόσταση) από το πιο μπροστά σημείο ενός αμυνομένου.

Μία τρίτη εκδοχή που ίσως εξεταστεί σε αυτές τις δοκιμές είναι το δισδιάστατο οφσάιντ, δηλαδή να μην εξετάζονται οι προβολές σημείων σώματος στο έδαφος (πχ. το πόδι του επιτιθέμενου και ο ώμος του αμυνόμενου), αλλά τα δύο πιο κοντινά στο έδαφος σημεία από τα σώματα δύο παικτών.

Το ρεπορτάζ του ιταλικού μέσου καταλήγει ότι σκοπός των δοκιμών είναι να βρεθεί τρόπος να τοποθετούνται πιο εύκολα οι γραμμές του VAR και τονίζεται ότι στο τέλος η απόφαση θα είναι αντικειμενική ή οριακά αντικειμενική (από τη στιγμή που οι γραμμές τοποθετούνται χειροκίνητα και όχι αυτόματα), ωστόσο ο επιτιθέμενος θα τιμωρείται όταν όντως έχει κερδίσει πλεονέκτημα και όχι όταν είναι εκτεθειμένος για χιλιοστά.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Η Εθνική Ελπίδων νίκησε 2-1 τον Ερμή!

Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων που προετοιμάζεται για τον αγώνα της με την Ελλάδα, σε σημερινό φιλικό στο Δασάκι νίκησε με 2-1 τον Ερμή Αραδίππου.Το σκορ άνοιξε ο Ιάσωνας Πική στο 28ο λεπτό, στο 79ο λεπτό ισοφάρισε για τον Ερμή ο Ηλίας Γεωργίου και στο 86ο λεπτό ο Γιάννης Γερολέμου με πέναλτι διαμόρφωσε […]