ΠΡΟΡΤΡΑΙΤΟ: Στέφανος Λυσάνδρου… ο μαχητής!

Andreas
1 0
Read Time:58 Second

Τεράστια προσωπικότητα ο Στέφανος Λυσάνδρου που έκανε σπουδαία καριέρα στον δυνατό τότε ΑΣΙΛ Λύσης αλλά ειδικά στην Ανόρθωση Αμμοχώστου στα καλά αλλά και δύσκολα της χρόνια.

Από τους μεγαλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της εποχής του άφησε το δικό του στίγμα στα γήπεδα μας.

Ο Στέφανος γεννήθηκε στις 3 Δεκέμβριου του 1949 και στα 16 του χρόνια έκανε ντεμπούτο στον ΑΣΙΛ με τον οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α κατηγορία το 1967. Στην ιστορική ομάδα της Λύσης έμεινε μέχρι και το 1971 οπόταν μετακόμισε στην Αμμόχωστο και στην Ανόρθωση με ποσό αλλά και ανταλλάγματα που αποτέλεσαν ρεκόρ εποχής.

Στην Ανόρθωση έμεινε μέχρι και το 1984 πανηγυρίζοντας ένα κύπελλο το 1974-75 κόντρα στην ΕΝΠ 3-2 στο ΓΣΠ. Ήταν παρών στα πρώτα πολύ δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς και αποτέλεσε μπροστάρη των προσπαθειών να παραμείνει ζωντανή και δυνατή η Μεγάλη Κυριά.

Αποχώρησε το 1983-84 και ενώ τον προηγούμενο χρόνο η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από την Ομόνοια.

Αγωνίστηκε 28 φορές στην Εθνική Κύπρου και επέτυχε ένα γκολ στο Βέλγιο.

Ήταν μεγάλη ψυχή και τεράστιος μαχητής και δικαίως αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία ονόματα διαχρονικά της Ιστορικής ομάδας της Αμμοχώστου.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Αχιλλέως, Ασβεστά, Ομόνοια και Απόλλων Ladies οι κορυφαίοι του 2020!

Κόντρα στην πανδημία, και υπό πλήρη ασφάλεια, η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου έφερε εις πέρας την 48η Γιορτή των Αρίστων Ο σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως, η τζουντόκα Σοφία Ασβεστά, η Ομόνοια και οι Απόλλων Ladies αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του 2020, στην 48η Γιορτή των Αρίστων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό […]