Πτήση ο ΠΑΟΚ, θλίψη η ΑΕΚ!

Andreas
0 0
Read Time:3 Minute, 29 Second

Πάτησε την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σκόραρε δις και τον Σφιντέρσκι να προσθέτει άλλο ένα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κυριάρχησε στο ντέρμπι (3-1), την ξεπέρασε στη βαθμολογία και βρίσκεται στο -1 από τον δεύτερο Άρη!

«Πετάει» για Ευρώπη αυτός ο ΠΑΟΚ, που με όπλο την αμυντική του συνοχή και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση «καθάρισε» την Ένωση, η οποία είχε τραγική εικόνα που βαραίνει αρκετά τον προπονητή της Μανόλο Χιμένεθ για τις επιλογές του και δείχνει πως αν συνεχίσει έτσι θα χάσει το… τρένο.

Κατάφερε να δεχτεί γκολ στο 3ο λεπτό του ματς, αλλά και στα… 16 δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ, που είχε τον Μάνταλο να παλεύει μόνο του και να μην έχει συμπαραστάτη! Φοβερό παιχνίδι από Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Σβαμπ και Ελ Καντουρί, αν και δεν υστέρησε κανένας από πλευράς γηπεδούχων.

Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο παίζει την 2η αγωνιστική των play offs ο ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό!

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Πασχαλάκης επανήλθε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντρίγκο, Ίγνκασον, Κρέσπο και Μπάμπα στην άμυνα. Καθαρός κόφτης ο Αουγκούστο με εσωτερικούς μέσους τους Ελ Καντουρί, Σβαμπ και τους Τζόλη, Ζίβκοβιτς να πλαισιώνουν τον Σφιντέρσκι στην επίθεση.

Κάτι σαν 4-2-3-1 ίσως και 4-4-1-1 από τον Μανόλο Χιμένεθ! Ο Αθανασιάδης στην εστία, με τους Μπακάκη, Σβάρνα, Λάτσι και Λόπες στην τετράδα της άμυνας. Ο Σιμάνσκι με τον Κρίστισιτς στα χαφ, με τους Γκαρσία, Μάνταλο, Ολιβέιρα στην μεσοεπιθετική γραμμή και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Ουσιαστικά, Μάνταλος και Ολιβέιρα άλλαζαν αρκετές φορές ρόλους, πίσω από τον Ιρανό.

Το ματς

Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με την ΑΕΚ και την τραγική αμυντική της συμπεριφορά τόσο σε στατικές φάσεις όσο και γενικότερα. Σαν να ξεκινάει με… χάντικαπ! Πριν καν συμπληρωθεί ένα τρίλεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν μετά την εκτέλεση του φάουλ και την κεφαλιά του Ίνγκασον ο Ζίφκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αθανασιάδη για το 1-0. Οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να μην πατάνε καλά στο γήπεδο και να είναι μπερδεμένοι, με τον Μάνταλο να κινείται λίγο αριστερά, λίγο κεντρικά και τον Ολιβέρα να τριγυρνάει σε αντίστοιχα σημεία στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει. Όχι απλώς δεν έφτιαχνε φάσεις, αλλά δεν πατούσε καν περιοχή με αξιώσεις! Ο Λιβάι είχε περιοριστεί, ο Ανσαριφάρντ δεν τροφοδοτούνταν και οι Κρίστισιτς, Σιμάνσκι δεν μπορούσαν να… ματσάρουν τα τρία χαφ των αντιπάλων και να περιορίσουν ορισμένες φορές την καλή κυκλοφορία των γηπεδούχων. Ελ Καντουρί και Τζόλης άλλαζαν θέσεις σε άξονα και πλάγια, αντίστοιχα, με τον Σβαμπ να κάνει τρομερό ματς.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη φορά τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ, σκόραρε (30′) με τον Σβιντέρσκι μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί αλλά η Ένωση… σώθηκε από το VAR αφού ο τελευταίος είχε βρει την μπάλα με το χέρι πριν την ασίστ. Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να δώσουν χώρο και μπάλα στους φιλοξενούμενους, θέλοντας να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, ο Μάνταλος με υπέροχη κάθετη τρύπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Ολιβέιρα έφερε το σκορ στα ίσα (45’+3′) στη μοναδική καθαρή φάση της ΑΕΚ στο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ είχε βρει το γκολ σε ένα κομβικό σημείο, δείχνοντας πως είχε πάρει το μομέντουμ. Μπορεί και όχι… Γιατί με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους και με τη συμπλήρωση 16 δευτερολέπτων οι κιτρινόμαυροι μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους για δεύτερη φορά, με τον Σβιντέρσκι να τιμωρεί την, κλασικά, θλιβερή αμυντική λειτουργία της Ένωσης μετά το γύρισμα του Τζόλη (2-1). Ο Ανσαριφάρντ εμφανίστηκε στο 50ο λεπτό στο ματς αλλά είδε τον Πασχαλάκη να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε, με τον Χιμένεθ να ρίχνει τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι στη μάχη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 62ο λεπτό, με τον Ζίφκοβιτς να δημιουργεί αλλά ο Καντουρί νικήθηκε από τον Αθανασιάδη!

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπάμπα, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (88’ Μιχαηλίδης), Σβαμπ, Τζόλης (68’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο_, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (81’ Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΜΕΣΙ: Ρέκορντμαν με 768 συμμετοχές, ξεπέρασε Τσάβι!

Μετά και την ισοφάριση του ρεκόρ, ο Λιονέλ Μέσι κατέγραψε τη συμμετοχή Νο768 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ξεπέρασε τον Τσάβι στην απόλυτη κορυφή του συλλόγου.Ήταν θέμα χρόνου. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει, όταν πάτησε χορτάρι στο «Καμπ Νόου» για το ματς με την Ουέσκα (4-1). Τότε, έγραφε […]