«Έφυγε» η Κλαίρη της Αμμοχώστου, η Κλαίρη της Ανόρθωσης

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ανακοίνωση της Ανόρθωσης για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου…

Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε για το θάνατο της πρώην Υπουργού παιδείας και προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου Κλαίρης Αγγελίδου. Ένα γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου, την όποια υπεραγαπούσε, όπως και το σωματείο μας. Υπήρξε και μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων για δυο χρόνια, πριν επιλεγεί από τον Γλαύκο Κληρίδη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Δυο τομείς στους οποίους αφιέρωσε τη ζωή της.

Αγαπούσε παθολογικά την κατεχόμενη πόλη μας και η δράση της για επιστροφή και απελευθέρωση υπήρξε σπουδαία και η ιστορία την έχει καταγράψει για πάντα. Τα ποιήματά της γνώρισαν μεγάλη απήχηση και μέρος τους μελοποιήθηκε από το Μάριο Μελετίου και έτσι εκδόθηκε ο δίσκος «Αμμόχωστος, λεμονανθούσα μου Κυρά» με την ερμηνεία της Αλέξιας. Δίσκος που μέχρι και τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάθε εκδήλωση αφιερωμένη στην πόλη.

Η Κλαίρη Αγγελίδου ήταν πάντα δίπλα στο σωματείο μας και πρόθυμη να παραστεί και να βοηθήσει σε εκδηλώσεις μας πολιτιστικού και εθνικού χαρακτήρα. Χαιρόταν με τις επιτυχίες του, λυπόταν με τις ήττες. Ως ελάχιστη επιβεβαίωση τούτου, τα ποιήμα που έγραψε αφιερωμένο στην Ανόρθωσή μας, την Ανόρθωσή της «Της Αμμοχώστου εσείς βλαστοί».

Αιωνία της η μνήμη.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Φιλικός αγώνας της Εθνικής Ανδρών με την Ουγγαρία στις 4 Ιουνίου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της UEFA, τον ερχόμενο Ιούνιο, λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του EURO 2020 που είχε αναβληθεί πέρσι λόγω Πανδημίας, δεν θα διεξαχθούν επίσημοι αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά φιλικοί αγώνες Εθνικών ομάδων.  Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών θα αντιμετωπίσει στις 4 Ιουνίου […]