Ο πρώην λειτουργός ασφάλειας γηπέδων της ΚΟΠ, Σταύρος Σταύρου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0.
Αναλυτικά:
«Το 2004 ήταν η πρώτη σοβαρή μελέτη ασφάλειας. Είχε γίνει η πρώτη μεγάλη επιθεώρηση των γηπέδων της Α’ κατηγορίας και είχαν εντοπιστεί πολλά προβλήματα, όπου έγινε προσπάθεια επίλυσής τους. Συμμετοχή είχε ο ΚΟΑ, η ΚΟΠ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και άλλοι φορείς. Ήταν μία μεγάλη ομάδα, που επιθεώρησαν τους χώρους και για θέματα ασφάλειας, λειτουργικά και άλλα».
«Τα γήπεδα της Α’ κατηγορίας πρέπει να αδειοδοτούνται κάθε χρόνο. Έχει δημιουργηθεί μία επιτροπή που έχει την ευθύνη της αδειοδότησης των γηπέδων. Δεν υπάρχει άλλος φορέας που να μπορεί να επέμβει και να ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ένα γήπεδο. Αυτή η επιτροπή ζητάει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, αν ικανοποιηθεί σε αυτά που ζητάει, δίνει την άδεια. Ο κόσμος επειδή δεν γνωρίζει, μένει με απορίες, όμως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια».
«Όσον αφορά τα γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών, σύμφωνα με την εμπειρία μου, συνήθως τα γήπεδα ανήκουν στις Κοινότητες και εκεί εισέρχονται άλλοι παράγοντες, όπως το οικονομικό. Πρέπει να πω πως η ανταπόκριση που είχαμε στα στάδια των μικρών κατηγοριών, στις πλύστες περιπτώσεις ήταν θετική. Προσπαθούσαν να εφαρμόσουν όλες τις εισηγήσεις μας. Υπάρχει όμως δρόμος να διανύσουμε για τα γήπεδα των μικρών κατηγοριών, όμως έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, αλλά το θέμα είναι το οικονομικό».
«Η Ομοσπονδία βοηθάει πολύ τα σωματεία της, όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και με άλλους τρόπους και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία του κορωνοϊού».
Για την κάρτα φιλάθλου: «Κατά την δική μου εκτίμηση, έχει πετύχει απόλυτα. Αν υποθέσουμε πως έχουν βγάλει κάρτα περίπου 110.000 άτομα, σημαίνει πως έχουμε αρκετό κόσμο που μπορεί να πηγαίνει στα γήπεδα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην βγάζει κάποιος την κάρτα φιλάθλου. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ανωνυμία στο γήπεδο. Τα προσωπικά δεδομένα τα δίνουμε παντού. Για μένα έχει πετύχει απόλυτα τον στόχο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί».