Nίκη με 3-2 για την ΑΕΛ απέναντι στη Δόξα με τους νεοφερμένους Μαρόσα και Μιλιντσεάνου να της δίνουν τη νίκη. Τόσο ο Μαρόσα, όσο και ο Μολδαβός δείχνουν ότι έχουν ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΛ, δίνοντάς της παράλληλα και το… εύκολο γκολ.
Το ματς άρχισε με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μαρόσα σκόραρε στο 6’ όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του πριν επιχειρήσει το σουτ. Εξαργύρωσε όμως την υπεροχή της η ομάδα της Λεμεσού με τον Μαρόσα να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 19’. Η Δόξα απάντησε άμεσα μιας και ο Σάσι στο 21’ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη δεξιά κάθετη δοκό κι έπειτα να καταλήξει στα δίχτυα. Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 29’ ο Μιλιντσεάνου χρίστηκε σκόρερ σε μία φάση που χρειάστηκε να επέμβη ο VAR. Το σουτ του Μολδαβού, απομακρύνθηκε από τον Καραμανώλη με τον VAR να υποδεικνύει στον Θεουλή πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Η Δόξα αντέδρασε εκ νέου με τον Σαντίκ να ισοφαρίζει στο 36’ με το 2-2 να είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και βρήκε και τρίτο γκολ στο 63’ ξανά με τον Μιλιντσεάνου, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του Σάββα Παντελίδη. Η Δόξα απείλησε, κατέγραψε ευκαιρία με τον Μπένι, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε. Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες, η Δόξα κατέγραψε άλλη μία ήττα στο πρωτάθλημα και παραμένει σε… επικίνδυνη θέση εν όψει των πλέι αόυτ.
ΑΕΛ (Σ. Παντελίδης): Μέγιερι, Τεσέιρα, Σάντος (85′ Αντωνίου), Έουλερ, Παπαφώτης (75′ Ρέινολντς), Μαζάν (46′ Τόρες), Σωτηρίου, Μιλιτσεάνου (82′ Μαΐντεβατς), Ριστέφσκι, Μπαλντέ (46′ Ριέρα), Μαρόσα
Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Τσέποβιτς
Δόξα (Η. Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Σάιθ (74′ Τιτζανί), Ασαμόα, Σαντίκ, Αντάμοβιτς (74′ Ντρολέ), Καραμανώλης, Κυριάκου (34′ Κοβάσεβιτς), Εμπραλίτζε, Μέσκα, Σάσι (61′ Μπένι), Κέρλα
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Οικονομίδης, Ποντικός
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρόσα / Ασαμόα (6η), Σάιθ, Κέρλα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 300 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 19′ πεν. Μαρόσα, 29′, 63′ Μιλιντσεάνου / 21′ Σάσι, 36′ Σαντίκ