Αθλητικός Δικαστής: «Τελευταία ευκαιρία, πλέον θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα»!

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Γραπτή δήλωση του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ Αριστοτέλη Βρυωνίδη αναφορά με υποθέσεις που αφορούν ανακοινώσεις / δηλώσεις εκτός πλαισιών. 

«Τις τελευταίες μέρες έχουν παραπεμφθεί ενώπιον μου (μέσω του επικεφαλής Πειθαρχικού Εισαγγελέα) αρκετές υποθέσεις που αφορούν την παραβίαση των διατάξεων αναφορικά με ανακοινώσεις και δηλώσεις παραγόντων σωματείων, προπονητών, ποδοσφαιριστών που άπτονται είτε θεμάτων διαιτησίας είτε άλλων θεμάτων που θίγουν και/ή μειώνουν την αξιοπρέπεια άλλων παραγόντων και/ή σωματείων ως επίσης και δηλώσεων που βρίσκονται εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και του τίμιου παιχνιδιού. 

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες παραβιάζουν σχετικά άρθρα των Πειθαρχικών Κανονισμών και προβλέπονται αυστηρές ποινές. Τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ευρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στην χθεσινή ημερήσια διάταξη (09/03), η οποία τέθηκε ενώπιον μου για εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, διαπίστωσα ότι για πρώτη φορά είχαν παραπεμφθεί ενώπιον μου 4 διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν παραβιάσεις των πιο πάνω κανονισμών, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει εμφανής έξαρση αυτών των φαινομένων.

Θεωρώ ότι τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν και/ή καλλιεργούν δυσπιστία και/ή καχυποψία στο άθλημα του ποδοσφαίρου και δίδουν λανθασμένα μηνύματα στους φιλάθλους για ενδεχόμενη δημιουργία έντασης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ενόψει των πιο πάνω, στις χθεσινές παραπομπές που τέθηκαν ενώπιον μου, δεν επέβαλα καμία  ποινή,  σε μια προσπάθεια να δοθεί προς όλους η ευκαιρία να αντιληφθούν ότι θα πρέπει επιτέλους οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις που θίγουν και/ή μειώνουν το κύρος διαφόρων προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου, να σταματήσουν.

Ως εκ τούτου, για όσες υποθέσεις εκκρεμούν μέχρι σήμερα στη βάση της παραβίασης των σχετικών άρθρων των κανονισμών, θα αντιμετωπιστούν με την ίδια επιείκεια ως ανωτέρω, θέλοντας να δώσω σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία.

Μετά την παρούσα ανακοίνωση, οιαδήποτε υπόθεση παραπεμφθεί ενώπιον μου, που αφορά τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων, θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα ούτως ώστε οι ποινές να είναι αποτρεπτικές για όσους επιχειρήσουν να παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς.

Ευελπιστώ στην άμεση συμμόρφωση όλων για την αποφυγή περαιτέρω έντασης στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Οι 5 παίκτες που οδεύουν προς αποχώρηση από την Τσέλσι και οι φήμες για Τούχελ!

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα νέα από την Αγγλία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και «βαραίνουν» την Τσέλσι ενόψει της συνέχειας.Μία από τις κυρώσεις προς τους Λονδρέζους αφορά και τις ανανεώσεις συμβολαίων αλλά και την αγορά ποδοσφαιριστών, αφού απαγορεύεται να συμβεί κάτι […]