«Αν αφήσουμε τους διαιτητές ελεύθερους θα αποφευχθούν τα μεγάλα λάθη»

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Ο Πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0.

Αναλυτικά:

Για το άσχημο ξεκίνημα: «Είναι καθαρό πως βάση των βαθμών και της συγκομιδής που είχαμε, πως δεν ξεκινήσαμε καλά. Είμαστε σε μία κατάσταση που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι δυνατότητες υπάρχουν, πιστεύουμε στην ομάδα, πιστεύουμε πως θα κάνουμε καλύτερα παιχνίδια και θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Για την εικόνα της ομάδας: «Πρέπει να παραδεχθούμε πως υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα μας όμως στα φιλικά, αλλά και σε κάποια παιχνίδια, έδειξε πως μπορεί να παίξει καλύτερα και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει. Βλέπω πως δεν έχουμε δώσει ούτε το 30% αυτών που μπορούμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας και να πάρουμε τους βαθμούς. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Αν ανησυχεί για διαβάθμιση: «Προσωπικά δεν το σκέφτομαι καθόλου. Τώρα ξεκινήσαμε. Αν νιώθαμε πως δεν υπάρχουν οι δυνατότητες, θα το είχαμε πάρει απόφαση. Δεν με φοβίζει να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Όμως πιστεύω σε αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να ανέβει βαθμολογικά».

Για τον Ηλία Χαραλάμπους: «Ο Ηλίας προσπαθεί και δουλεύει όλη μέρα. Κάποιες φορές είναι και οι συγκυρίες, μπορεί να κάνεις καλό παιχνίδι και να χάσεις ή ένα μέτριο παιχνίδι και να πάρεις βαθμούς. Όπως για παράδειγμα το παιχνίδι μας με τον Απόλλωνα, που κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και φύγαμε από το Τσίρειο χωρίς να πάρουμε τίποτα. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές μας, πως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν».

Για την διαιτησία: «Είναι αποδεκτό από όλους πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Είναι επίσης αποδεκτό πως υπάρχουν πολλές ομάδες με κίνητρο την Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες που πρώτη φορά επένδυσαν σε τέτοιο βαθμό. Για την διαιτησία, η Ομοσπονδία έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα για να δημιουργήσει μία καλή διαιτησία. Αποτύχαμε όμως. Είμαστε τυχεροί γιατί ήρθε το VAR και θα αποφεύγουμε τα μεγάλα λάθη, και αυτό γίνεται.

Για το VAR: «Στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες κάμερες. Η Ομοσπονδία έχει παραδεχτεί πως υπάρχει πρόβλημα με αυτό το κομμάτι. Από τα επόμενα παιχνίδια θα αυξηθούν οι κάμερες για να βοηθηθεί το VAR. Πρέπει και εμείς να αποδεχτούμε ότι αυτή είναι η διαιτησία μας».

Αν έχει κάποια εισήγηση: «Η εισήγηση η δική μου είναι να παραδεχτούμε πως οι προηγούμενοι υπεύθυνοι διαιτησίας έχουν αποτύχει. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Σήμερα βλέπουμε ποδοσφαιριστές νέους να παίζουν στις ομάδες και στην Εθνική μας και να διαπρέπουν. Πρέπει και η διαιτησία να προωθήσει νεαρούς διαιτητές, να τους κάνει συμβόλαια και να έχουν νεαρούς έτοιμους διαιτητές. Έχουμε ημιεπαγγελματισμό στην Κύπρο, θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να έχουμε συμβόλαια και θα έρθουν σύντομα τα αποτελέσματα. Μπήκαν τώρα διαιτητές νεαροί, έκαναν παιχνίδια και τα έβγαλαν χωρίς προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι».

Ένα μήνυμα προς όλους: «Αν αφήσουμε τους διαιτητές ελεύθερους και ενισχύσουμε τις κάμερες του VAR, τότε θα αποφευχθούν τα μεγάλα λάθη για αλλοίωση αποτελεσμάτων».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

«Από πάνω μας η Ομόνοια, από κάτω το ΑΠΟΕΛ»

Ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Μάκης Σεργίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0. Αναλυτικά: Για το ότι η ΠΑΕΕΚ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις: «Έχουμε κερδίσει τις εντυπώσεις και κάποιους βαθμούς σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Ίσως να μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς περισσότερους, όμως σε κανέναν αγώνα δεν είμαστε φαβορί». Αν […]