Βλέπει Euro 2024 η Ελλάδα σε ματς κόντρα στην Τουρκία

Andreas
1 0
Read Time:58 Second

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την πορεία της στο Nations League η Ελλάδα, καθώς εξασφάλισε την πρώτη θέση που την οδηγεί στη LEAGUE B, άφησε υποσχέσεις μέσω του ποδοσφαίρου που απέδωσε εντός αγωνιστικού χώρου και παράλληλα εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στο EURO 2024.

Πώς έχει η κατάσταση;

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024 μέσω προκριματικών, τότε «ενεργοποιείται» η δεύτερη ευκαιρία, την οποία εξασφάλισαν και Γεωργία, Τουρκία και Καζακστάν, που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των άλλων ομίλων του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας.

Πάντα, όλες αυτές με την προϋπόθεση ότι δεν προκριθούν μέσω της «κανονικής» προκριματικής φάσης.

Τα ζευγάρια που έχουν ήδη προκύψει στον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας είναι Ελλάδα-Τουρκία (μονός αγώνας στην Ελλάδα στις 21/3 του 2024) και Γεωργία-Καζακστάν. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν σε τελικό (η έδρα του οποίου θα προκύψει έπειτα από κλήρωση) στις 26 Μαρτίου του 2024.

Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς ήταν δεύτερη καλύτερη πρώτη της LEAGUE C και πάνω από την Τουρκία που τερμάτισε με 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ελλάδα.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Στις 9 Οκτωβρίου η κλήρωση των ομίλων του EURO 2024

Η τελική φάση του EURO 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία και η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, αρχίζει στις 9 Οκτωβρίου με την κλήρωση των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα γίνει στην Φρανκφούρτη την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 13:00.  Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 53 χώρες αφού […]