«Δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση, είμαστε δίπλα στους αθλητές»

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για τις χορηγίες: «Δεν έχει διακοπεί καμία χορηγία. Έχει ολοκληρωθεί το solidarity για το Τόκυο και ξεκινάει το νέο πρόγραμμα για το Παρίσι 2024. Κάθε Ολυμπιακή Επιτροπή πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που δίνει η Διεθνής Ομοσπονδία. Είναι δεδομένη η στήριξη και ο σεβασμός στους αθλητές. Αυτό το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους πρωτοκλασάτους αθλητές, θα μπορούσαν όμως να συμπεριληφθούν. Απευθύνεται κυρίως προς νέους αθλητές που θέλουν να διακριθούν. Δεν είπαμε πως οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν έχουν κριτήρια, όμως υπάρχουν αθλητές που δεν έχουν στήριξη. Οι ΚΟΕ έπρεπε να πάρει μία δύσκολη απόφαση.

Θέλω να πω με κατηγορηματικό τρόπο, πως κανένας αθλητής που θα μπει στο πρόγραμμα, δεν έχει ευνοηθεί. Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα σε νέους αθλητές που είχαν φτάσει ακόμα και στη σκέψη να παραιτηθούν».

Ποια είναι τα κριτήρια: «Θα μπορούσαν να μπουν πολλοί αθλητές, αυτό είναι δεδομένο. Όμως πρέπει να πάρουμε μία απόφαση γιατί το ποσό είναι συγκεκριμένο και μπορούν να συμπεριληφθούν μόνο 14 αθλητές. Κατανοούμε την αντίδραση των αθλητών. Χαίρομαι που αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα. Θα δοθεί λύση. Έχουν επικοινωνήσει κάποιοι από αυτούς μαζί μας και τους έχουμε εξηγήσει το πλάνο που υπάρχει. Γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και με την βοήθεια της Πολιτείας και των χορηγών μας, θα γίνει διοχέτευση αυτών των πόρων, προς τους αθλητές, με κάθε διαφάνεια».

Για το ύψος της χορηγίας: «Το ποσό είναι 90.000 δολάρια για 30 μήνες. Ο κάθε αθλητής θα παίρνει 475 ευρώ το μήνα. Αν προστεθούν και άλλοι αθλητές και εγκριθεί, θα μειωθεί και το ποσό ο κάθε αθλητής. Έχουμε κρίνει, σωστά ή λάθος, πως ίσως να ωφελήσει καλύτερα αυτή η χορηγία τους αθλητές που ίσως να έχουν περισσότερη ανάγκη αυτά τα χρήματα».

Για τη λύση του προβλήματος: «Έχουμε επαφές με χορηγούς και θέλουμε να στηρίξουμε νεαρούς αθλητές, που έχουν μεγάλο πρόβλημα να αφοσιωθούν στις προπονήσεις τους. Το δεδομένο είναι πως θα στηρίξουμε τους αθλητές και θα στηρίξουμε το πρόγραμμα. Πρόθεσή μας είναι με καθαρά χέρια, διαφάνεια και υπευθυνότητα, να προχωρήσουμε για το καλό του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα. Είμαστε σε επικοινωνία με τους αθλητές και μέχρι το τέλος της ημέρας, θα μιλήσουμε με όλους».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

«Mε το έτσι και το θέλω, η Δόξα θα μείνει στην Α’ κατηγορία»

Ο Πρόεδρος της Δόξας Κατωκοπιάς, Κώστας Χριστοδούλου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου. Αναλυτικά: Για τον αγώνα με την ΑΕΛ: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Έχουν γνώση οι φύλακες, όμως με το έτσι και […]