ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ… και στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Christos
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Με απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» αποχώρησε οριστικά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η συνέχεια του «αιωνίου» ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, μία κροτίδα τραυμάτισε σοβαρά τον Χουάνκαρ που έκανε προθέρμανση, ο Ισπανός μπακ αποχώρησε με το φορείο, στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ο Παναθηναϊκός αποχώρησε πέντε λεπτά μετά το περιστατικό.


Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια του γηπέδου και με απόφαση της διοίκησης του συλλόγου, η ομάδα δεν θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες ενώ το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:
Άρθρο 21: Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα από ΚΑΠ
«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.
β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.
γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.
δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».
Φυσικά αυτό που μένει να αποφασιστεί στα δικαστήρια είναι το ποιος ήταν υπαίτιος για την διακοπή.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΠΑΦΟΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Τι ομάδα ήταν αυτή...

Η Ομόνοια συνεχίζει το θετικό σερί στο πρωτάθλημα, καθώς επέστρεψε μετά τη διακοπή με σημαντική νίκη (0-2) μέσα στην έδρα της Πάφος FC σε ένα από τα ντέρμπι της όγδοης (8ης) αγωνιστικής του πρωταθλήματος που έχει μπόλικο ενδιαφέρον. Οι «πράσινοι» του Σωφρόνη Αυγουστή, «έπιασαν» στον… ύπνο το σύνολο του Χουάν […]