Επίτροπος Προστασίας: Πρόστιμα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Η Επίτρόπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τοποθετείται μέσω ανακοίνωσης για το ζήτημα του κενού ασφάλειας στα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΑΠΟΕΛ και της ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σε συνέχεια ανακοίνωσής της, ημερ. 6/8/2021, για το θέμα του κενού ασφάλειας στα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΑΠΟΕΛ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κα Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου αναφέρει:

«Εξέδωσα σήμερα και απέστειλα τις τελικές αποφάσεις μου στα σωματεία και στην ανάδοχο εταιρεία Hellenic Technical Enterprises Ltd που σχεδίασε και ανέπτυξε τα πιο πάνω συστήματα, για λογαριασμό των σωματείων.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί να υποβάλουν τις θέσεις τους στο Γραφείο μου μέχρι τις 27/8/2021. Οι αποφάσεις εκδόθηκαν κατόπιν διεξοδικής μελέτης, τόσο από τεχνικής όσο και νομικής απόψεως, των θέσεων των εμπλεκομένων αναφορικά με τα περιστατικά του κενού ασφαλείας που διαπιστώθηκε και αφού λήφθηκαν υπόψιν οι μετριαστικοί παράγοντες που έθεσαν.

Με βάση τα πιο πάνω, κατέληξα ότι υπήρχαν παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), τόσο από τα σωματεία όσο και από την ανάδοχο εταιρεία για παράλειψη εφαρμογής κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας.

Στο κάθε σωματείο επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους €40.000 και στην ανάδοχο εταιρεία συνολικό πρόστιμο ύψους €25.000.

Επίσης, δόθηκε εντολή ενημέρωσης των υποκειμένων των δεδομένων δυνάμει του ΓΚΠΔ, εκεί και όπου δεν είχε ήδη πραγματοποιηθεί».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Φανιέρος: «Κάποιοι με θέλουν εκτός ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος του Ερμή Λούκας Φανιέρος μίλησε στον Super Sport FM 104. Αναλυτικά Για τον αγώνα με την ΕΝΠ:«Είμαστε 2 ομάδες που πέσαμε κατηγορία και έχουμε φυσικά τους ίδιους στόχους, την άνοδο. Δύσκολα τα πράγματα στην δεύτερη κατηγορία όσο αφορά κυρίως τα οικονομικά και είναι κάτι που θα έπρεπε να […]