Επιμένει ο Πέρεθ: «Αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα τότε πολλές ομάδες θα χρεοκοπήσουν»

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Παρά το τελεσίγραφο από την πλευρά της UEFA ο Φλορεντίνο Πέρεθ εμμένει στη λύση και τη λειτουργία της European Super League επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει κάτι σύντομα.

Ο πρόεδρος της νέας λίγκας, αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης παραχώρησε συνέντευξη στην AS. Σε αυτή αναφέρεται στις σκέψεις που οδήγησαν στη ESL, και επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και μάλιστα σύντομα γιατί αλλιώς κινδυνεύουν πολλές ομάδες με χρεοκοπία.

«Δεν είναι αλήθεια πως η European Super League πήγαινε ενάντια στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην αξιοκρατία, όλα αυτά ήταν χειραγωγημένα. Αυτή η διοργάνωση ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, με δεδομένο πως είναι βαριά άρρωστο. Η οικονομία του συστήματος βουλιάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς που ζούμε. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αντέξουν μόνο όσοι έχουν υποστήριξη από το κράτος ή είναι πολυεκατομμυριούχοι», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέχισε:

«Αυτό που έγινε με το νέο φορμάτ του Champions League δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ, μέχρι το 2024. Κάτι πρέπει να γίνει για τους νέους μεταξύ 14 και 24 ετών, εγκαταλείπουν το ποδόσφαιρο επειδή το βαριούνται. Υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και οι μισοί θα ήθελαν την Super League.
Σίγουρα κάναμε κάτι λάθος από την πλευρά μας, θα αρχίσουμε έναν νέο γύρο συνομιλιών για να ανταλλάξουμε ιδέες. Ίσως η συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων κάθε χώρας είναι μία λύση, θα δούμε, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχουν περισσότερα ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια, θα έρθουν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Και αυτά θα είναι για όλους, όχι μόνο για λίγους, επειδή τα εθνικά πρωταθλήματα θα αξίζουν πολύ περισσότερα»
, κατέληξε.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Μπαρτσελόνα: Τριετές συμβόλαιο προσφέρει στον Μέσι

Το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι συνεχίζεται με τον ισπανικό Τύπο να μεταφέρει πληροφορίες, διαφορετικές από εκείνες που ήθελαν την ομάδα να προτείνει συνεργασία δύο ετών στον Αργεντινό. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ η πρόταση της Μπαρτσελόνα στον μεγάλο της αστέρα είναι διάρκειας τριών ετών αλλά με ειδικούς όρους για τις απολαβές του […]