Ο πρώην διεθνής διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Δώδεκα στα σπορ», σχολίασε τις φάσεις του ντέρμπι «αιωνίων» Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ.
25’ Πέναλτι ζητά η Ομόνοια για χέρι. Δεν υπήρχε κάτι, ήταν στο στήθος του αμυντικού.
41’ Έτρεξε ο Κακουλλής με τον Καρώ για να διεκδικήσουν την μπάλα. Έρχονται σε επαφή, μπήκε πιο δυνατά ο Κακουλλής αλλά έκανε λάθος και χρησιμοποίησε το χέρι για να απωθήσει τον Καρώ. Την ώρα που έγινε το πλασέ σφυρίχτηκε το φάουλ. Έπρεπε ο διαιτητής να το αφήσει να μπει, μετά να σφυρίξει παράβαση για να έχει την πολυτέλεια της χρήσης του VAR. Σφύριξε πριν μπει το τέρμα και στέρησε το δικαίωμα του VAR να επέμβει. Ήταν αντικανονική η ενέργεια του Κακουλλή, η χρησιμοποίηση του χεριού».
44’ Σε εκτέλεση κόρνερ του ΑΠΟΕΛ, έκανε έξοδο ο Ουζόχο, διαμαρτυρήθηκε και ήρθε το γκολ του ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι ξεκάθαρα τα πλάνα. Φαίνεται ένας παίκτης του ΑΠΟΕΛ να είναι εκεί αλλά φαίνεται και ο Ουζόχο να κάνει βήματα προς την μπάλα. Στις επαναληπτικές προβολές που μας έδειξαν δεν ήταν ξεκάθαρο. Αν υπήρχαν και άλλα πλάνα θα τα είδαν στο VAR για να πάρουν την απόφαση
54’ Πέναλτι ζητά η Ομόνοια για χέρι του Κρέσπο. Έγινε ένα σουτ από τον Μπεσεντίν. Ο Κρέσπο έγειρε το σώμα και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Περιμέναμε από το VAR να το εξετάσουν. Από τα πλάνα που μας έδειξαν, χτυπά η μπάλα στο χέρι αλλά ήταν ενωμένο με το σώμα. Δεν ήταν ανοικτό και έκλεισε. Το είχε από την αρχή ο Κρέσπο το χέρι κοντά στο σώμα.
60’ Ακυρώνεται γκολ του ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ. Ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ αλλά μέχρι να σφυρίξει μπήκε το γκολ. Το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Δεν καταλογίζω ευθύνη του βοηθού που δεν το αντιλήφθηκε, ήταν πολύ οριακό. Επειδή μπήκε το γκολ είχαν την πολυτέλεια να το εξετάσουν από το VAR. Για χιλιοστά ήταν οφσάιντ. Έτσι είναι ο κανονισμός. Εγώ δεν μπορώ να έχω γνώμη αν σωστά τραβήχτηκε η γραμμή».
66’ Ακυρώνεται γκολ της Ομόνοιας για οφσάιντ. Επιρρίπτω ευθύνη στο βοηθό που δεν το υπέδειξε. Ήταν πολύ μπροστά ο Λοίζου και ήταν οφσάιντ».