Η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ στο σεμινάριο διαιτησίας

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες του ετήσιου σεμιναρίου διαιτησίας που προηγείται της έναρξης του Πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Κατηγορίας Elite. Υπεύθυνος της διοργάνωσης και της εκπαίδευσης είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του προετοιμάζουν τους διαιτητές για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Απευθυνόμενος προς τους διαιτητές πριν την έναρξη του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ζήτησε από όλους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να αρχίσει και να ολοκληρωθεί μια ιδιαίτερα απαιτητική ποδοσφαιρική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ στους διαιτητές:

“Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες μακριά από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος Α΄Κατηγορίας. Οι ενδείξεις είναι πως θα είναι εξίσου συναρπαστικό με αυτό της προηγούμενης περιόδου. Παρακολουθούμε τα σωματεία να κάνουν σοβαρές επενδύσεις σε έμψυχο υλικό αλλά και σε υποδομές. Την ίδια ώρα τρεις ομάδες μας εξασφάλισαν θέση σε ευρωπαικούς ομίλους ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε τέσσερις ομάδες στους ομίλους.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό σας ζητώ να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Ο διαιτητής πρέπει να είναι ο άρχοντας του αγώνα, αυτός που διασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν οι κανόνες του παιχνιδιού. Δεν θέλουμε διαιτητές πρωταγωνιστές του γηπέδου και του απόηχου που θα ακολουθήσει. 

Επικαλούμαι την εμπειρία  των παλαιότερων, το ταλέντο των νεότερων. Επικαλούμαι την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τις γνώσεις και την αποφασιστικότητα όλων. Εμπιστευόμαστε τον Πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας και τους συνεργάτες του. Γνωρίζουμε ότι μαζί με εσάς, έχουν να επιτελέσουν ένα δύσκολο έργο, το οποίο όμως μπορούν να φέρουν εις πέρας.  

Κύριες και κύριες
Αξιολογούμε ως θετική τη συμβολή του VAR στην ελαχιστοποίηση των λαθών που επηρεάζουν το αποτέλεσμα των αγώνων, γνωρίζοντας πως πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Είδατε πόσα λάθη δεν αποφεύχθηκαν σε πρόσφατους Ευρωπαϊκούς αγώνες επειδή δεν υπήρχε το VAR.

Εμείς, σας παρέχουμε αυτό το πολύτιμο εργαλείο με το οποίο έχετε ήδη εξοικειωθεί στις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και για αυτό, φέτος οι απαιτήσεις μας είναι περισσότερο αυξημένες από πέρσι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μίλορατ Μάζιτς και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου.

Εύχομαι σε όλους μια παραγωγική ποδοσφαιρική χρονιά και σας στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σας, όπως διαχρονικά πράττει με στόχο τη συνεχή πρόοδο και εξέλιξη της Κυπριακής διαιτησίας”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Συμφωνία για κάθοδο διαιτητών από την Κροατία!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για ανταλλαγή διαιτητών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη με αμοιβαία οφέλη για τις δύο Ομοσπονδία αλλά και για τους διαιτητές μας οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες διαιτητεύοντας αγώνες […]