Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Champions League από τη σεζόν 2024/25

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Νέες αλλαγές, πάνω στις… πρόσφατες αλλαγές που είχε στα σκαριά, ανακοίνωσε η UEFA στο Champions League.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που σε τέτοια θέματα έχει δείξει πως διαθέτει ευελιξία, πέρασε νέους κανονισμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αρχής γενομένης ξεκινάμε από τον κανονισμό με τις… wild cards δηλαδή με το γεγονός ότι η UEFA θα προσφέρει θέσεις σε δύο ομάδες στο Champions League και το δικαίωμα να αγωνιστούν σε αυτό, εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο από το πρωτάθλημά τους.

Μάλιστα, η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα πού θα πηγαίνουν τα εισιτήρια στις έξτρα τέσσερις θέσεις που θα ανοίξουν στη διοργάνωση (σσ. θα συμμετέχουν 36 από 32 ομάδες).

-Μία θέση θα πάρει ο σύλλογος που κατατάχθηκε τρίτος στο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας στην πέμπτη θέση στην κατάταξη της εθνικής ομοσπονδίας της UEFA.

-Μία θέση θα απονεμηθεί σε έναν εγχώριο πρωταθλητή, επεκτείνοντας από τέσσερις σε πέντε τον αριθμό των συλλόγων που προκρίνονται μέσω του λεγόμενου «Champions Path».

-Οι δύο τελευταίες θέσεις θα πάνε στις ομοσπονδίες με τις καλύτερες επιδόσεις από τους συλλόγους τους την προηγούμενη σεζόν (συνολικός αριθμός βαθμών που έλαβαν διαιρεμένος με τον αριθμό των συμμετεχόντων συλλόγων). Αυτές οι δύο ομοσπονδίες θα κερδίσουν μία θέση για τον σύλλογο με την καλύτερη κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα πίσω από τις θέσεις του UEFA Champions League. Για παράδειγμα, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν οι δύο ομοσπονδίες που θα πρόσθεταν έναν σύλλογο στο Champions League, με βάση τη συλλογική απόδοση των συλλόγων τους θα ήταν η Αγγλία και η Ολλανδία.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι όλα τα παιχνίδια πριν από τον τελικό θα συνεχίσουν να παίζονται μεσοβδόμαδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εγχώριου καλενταριού σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, από τη σεζόν 2024/25 και έπειτα που θα τεθεί σε ισχύ το νέο φορμάτ του Champions League με τις 36 ομάδες, τα παιχνίδια που θα δίνει η κάθε ομάδα αναμένεται να μειωθούν στην πρώτη φάση (των ομίλων) από 10 σε 8. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρεί πως εφόσον υπάρξουν περισσότεροι αγώνες, τότε ο κόσμος θα βαρεθεί γιατί θα υπάρξουν αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια χωρίς κίνητρο.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Στο «Olympiaastadion» του Βερολίνου ο τελικός του Euro 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα στη Βιέννη και ενέκρινε το πρόγραμμα αγώνων για το EURO 2024, το οποίο θα διεξαχθεί σε δέκα πόλεις της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024. Συγκεκριμένα, το εν λόγω ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα χωριστεί σε τρεις ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε τα παιχνίδια κάθε ομίλου να διεξάγονται […]