Θεοφυλάκτου: «Αξίζαμε τουλάχιστον ένα μετάλλιο»…

Andreas
0 0
Read Time:5 Minute, 4 Second

Από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, η διοικητική ομάδα της κυπριακής αποστολής για το «Τόκιο 2020», βρέθηκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα, για να μεριμνήσει ούτως ώστε η άφιξη της αποστολής, με τους αθλητές και τους προπονητές, να μπορεί να αφοσιωθεί στο στόχο της αγωνιστικής διάκρισης. Ο αρχηγός της αποστολή, Ανδρέας Θεοφυλάκτου και οι συνεργάτες του Γιώργος Παναγίδης και Γιώργος Κορέλλης, μερίμνησαν ούτως ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή όλων όσοι έφτασαν στο Τόκιο τις επόμενες ημέρες.

Στις 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συγκινητική τελετή έναρξης, για τους πιο παράξενους και ιδιαίτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς διεξάγονται εν μέσω πανδημίας και χωρίς την παρουσία θεατών στα γήπεδα. Στις 24 Ιουλίου ο Μάριος Γεωργίου σήμανε την έναρξη της αγωνιστικής παρουσίας των αθλητών μας και στις 4 Αυγούστου, η Ελένη Αρτυματά έκλεισε εντυπωσιακά την αυλαία των 15 κυπριακών εμφανίσεων. Όλες αυτές τις ημέρες η κυπριακή αποστολή ζούσε έντονα κάθε προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας, η διοικητική ομάδα ήταν δίπλα σε όλους, τους συμπαραστεκόταν με κάθε τρόπο και τους βοηθούσε να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους.

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όλα τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους, άλλα αδικήθηκαν, άλλα ατύχησαν, άλλα πέτυχαν ότι στόχευσαν και άλλα ήταν λίγο απογοητευμένα, αφού μπορούσαν περισσότερο. Ωστόσο, στο σημερινό μας ρεπορτάζ, δεν θα κάνουμε την ανάλυση της αγωνιστικής μας παρουσίας, αλλά της γενικής πορείας αυτών των ημερών, με τις σκέψεις και απόψεις του αρχηγού της κυπριακής αποστολής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Ανδρέα Θεοφυλάκτου. Πιο κάτω σάς παρουσιάζουμε τη συνέντευξή του και τα όσα ενδιαφέροντα μάς μετέφερε.

Αρχικά, πώς κρίνετε την αγωνιστική παρουσία των αθλητών μας.
«Η παρουσία των αθλητών μας σε αυτούς τους πολύ δύσκολους, από κάθε άποψη Ολυμπιακούς Αγώνες, τη θεωρώ ως εξαιρετική από κάθε πλευρά. Όμως, θα πω επίσης ότι με αυτή την εξαιρετική παρουσία η Κύπρος άξιζε να έχει έστω ένα μετάλλιο. Το έλεγα και προτού έρθω εδώ στο Τόκιο θα το πω και τώρα. Υπάρχει τεράστια πίστη στους αθλητές μας».

Σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, με την πανδημία του κορονοϊού, είχατε πάρα πολλά πρωτόκολλα να τηρήσετε και εντελώς διαφορετική διαδικασία από ό,τι συνήθως. Πώς τα αντιμετωπίσατε;
«Τα αντιμετωπίσαμε αυτό έχει σημασία. Ναι, δεν θα το κρύψω ότι δυσκολευτήκαμε πολύ. Δεν ήμασταν οι πολυάριθμες διοικητικές ομάδες όπως άλλων χωρών, όμως, τα χειριστήκαμε εξαιρετικά. Θα σας πω ότι μόνο σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις η Κύπρος βρέθηκε σε καραντίνα. Πρώτον με δύο θετικά κρούσματα και δεύτερον με δύο άτομα που ήταν στενή επαφή. Σας πληροφορώ ότι και στις δύο περιπτώσεις ενεργήσαμε άμεσα και κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, σύμφωνα με τα σχόλια άλλων χωρών. Οι μεν, μετά από πιέσεις μας, έκαναν επαναληπτικά τεστ και αποδείχθηκαν τελικά αρνητικοί και οι δε, δεν επιτρέψαμε καν να μπουν σε καραντίνα, αντιθέτως τηρήσαμε μια στάση πολύ επιθετική απέναντι στους διοργανωτές, διότι είχαμε δίκαιο και είχαν άδικο. Μας δικαίωσαν μέσα σε 3 μόνο ώρες».

Πώς ήταν οι συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό;
«Οι συνθήκες τις πρώτες ημέρες ήταν πολύ μα πολύ δύσκολες. Τα εστιατόρια έκλειναν νωρίς. Οι Ιάπωνες ήταν πολύ προσεκτικοί με τους ξένους και φαινόταν, ενώ το μόνο μελανό σημείο που μπορώ να βρω και ήταν πολύ σοβαρό, είναι το διαδίκτυο. Δεν είχαμε σήμα. Δεν είχαμε ούτε τα τηλέφωνά μας και πραγματικά η επικοινωνία ήταν τραγική. Μας δυσκόλεψαν πολύ επίσης με τα καθημερινά τεστ. Μια πολύ άχαρη διαδικασία, που όμως, τα φέραμε και πάλι βόλτα. Θα σημειώσω εδώ μόνο αυτό. Είχαμε αθλητές στο Τόκιο, αθλητές στην Καμακούρα, αθλητές στο Όισο, αθλητές στο Φούτζι, αθλητές στην Σιμοτσούκε. Συν τους προπονητές, φυσικοθεραπευτές τους και λοιπά. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη ευθύνη ήταν αυτή για εμάς. Το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει».

Υπήρξε το οποιοδήποτε πρόβλημα, που δυσκολευτήκατε να αντιμετωπίσετε;
«Όχι ειλικρινά. Τα αντιμετωπίσαμε όλα και μάλιστα άμεσα. Σε αυτό το σημείο θα ήταν άδικο να μην αναφέρω τρεις ακούραστους ανθρώπους. Τον Δρ Γεώργιο Πάνο, τον Γιώργο Παναγίδη και τον Γιώργο Κορέλλη, που δεν σταμάτησαν όλες αυτές τις ημέρες να δουλεύουν ασταμάτητα για το καλό όλης της αποστολής. Ευχαριστώ φυσικά και τους δύο φυσικοθεραπευτές Γιώργο Στούππα και Νίκο Καραολή, που έγιναν ένα μαζί μας, καθώς και τον Παύλο Γεωργιάδη. Φτιάξαμε ομάδα».

Όλοι οι αθλητές και οι προπονητές τους εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συμπαράσταση που είχαν από τη διοικητική ομάδα όλες τις ημέρες της διαμονής τους στο Τόκιο. Ήταν ένας από τους μεγάλους σας στόχους αυτός, να κάνετε τη ζωή των αθλητών πιο εύκολη και φαίνεται το πετύχατε. Σχολιάστε.
«Ναι είναι αλήθεια και τους ευχαριστώ. Ήρθαμε εδώ με έναν στόχο. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Φαινόταν για πολλούς ουτοπικό. Όμως, δείτε το αποτέλεσμα. Ο αρχηγός αποστολής είναι μέρος της ομάδας και όχι κάποιος που κάθεται σε μια καρέκλα και δίνει διαταγές. Από την όλη μου δράση στον αθλητισμό νομίζω ότι πάντα έτσι σκέφτομαι και έτσι λειτουργώ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει αναρχία. Δεν σημαίνει χαλάρωση. Αντιθέτως, αυτό το ομαδικό κλίμα έδωσε δύναμη να αντέξουμε όλες αυτές τις πιέσεις. Τα κάναμε να φαίνονται εύκολα, όμως, εύκολα δεν ήταν. Η έκθεση Αρχηγού είναι περισσότερες από 20 σελίδες. Μόνο από αυτό καταλαβαίνετε πόσα πράγματα κάναμε, αλλά δεν θελήσαμε να βγάλουμε στην επιφάνεια. Όσο για τις φωτογραφίες που αναρτούσαμε. Νομίζω τα σχόλια του κόσμου αντικατοπτρίζουν αυτό που κάναμε. Δώσαμε την αληθινή διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα παρασκήνια, πώς ήταν το χωριό σε ώρες μη αιχμής και λοιπά».

Ως αρχηγός αποστολής, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την πρώτη παρουσία σας σε Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Το Τόκιο δυστυχώς το είδαμε μόνο μέσα σε αυτοκίνητα. Εμείς ταξιδέψαμε αρκετά, λόγω του ότι είχαμε αποστολές σε πολλές πόλεις και έτσι γνωρίσαμε λίγο καλύτερα την Ιαπωνία. Όμως, αυτό το πράγμα με τους Ιάπωνες να μην σου επιτρέπουν να πίνεις ούτε καφέ, ίσως να μην το ξαναζήσει κανένας άλλος. Θα έχουμε να το λέμε. Συνολικά θα είμαστε στο Τόκιο 36 μέρες και δεν ήπιαμε έναν καφέ σε καφετέρια έστω»…

Με την ελληνική αποστολή είχατε συνεργασία;
«Με την ελληνική αποστολή η συνεργασία μας ήταν άψογη. Είχαμε συνεχώς επικοινωνία τόσο με το Ολυμπιακό χωριό στο Τόκιο, όσο και στο Ολυμπιακό χωριό στο Όισο (σ.σ. εκεί έμεναν οι ιστιοπλόοι). Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία μας σε αγώνες υδατοσφαίρισης, αλλά και σε κοινά θέματα που μας απασχολούσαν. Ο αθλητισμός αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός είναι ενωμένος και ας το αφήσουμε ως εδώ».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Επέστρεψαν όλοι οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας από το Τόκυο

Τα τρία μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας που ολοκλήρωσαν τελευταίοι τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, η Ελένη Αρτυματά, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς και ο Μάριος Γεωργίου (έμεινε στο Τόκυο καθώς ήταν επιλαχών στο Μονόζυγο της Γυμναστικής), επέστρεψαν στην Κύπρο. Μαζί τους ταξίδεψε από το Τόκυο και ο προπονητής της Γυμναστικής Παναγιώτης Πετρίδης. […]