Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η Ομόνοια στο Καζακστάν, εξήλθε ισόπαλη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League με την Καϊράτ 0-0. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που βρήκε. Ο Νορβηγός «φρέσκαρε» την ομάδα του, πραγματοποιώντας έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα και την θαύμασε στο Καζακστάν με την παρουσία της. Με αυτή την εικόνα που άφησε υποσχέσεις, η Ομόνοια σαφώς και μπορεί να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Το παιχνίδι άρχισε με την Καϊράτ να βάζει πίεση στα καρέ του Φαμπιάνο και να βρίσκει πολύ καλή στιγμή με τον Κάντε στο 10’. Ο επιθετικός των Καζάκων, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας άγγιξε τη μπάλα προτού αυτή καταλήξει στην οριζόντια δοκό. Φάση η οποία αφύπνισε τους παίκτες του Μπεργκ που ανέλαβαν τα ηνία. Απείλησαν δύο φορές με τον Ψάλτη στο 17’ και το 21’, που στη δεύτερη περίπτωση η μπάλα ανακόπηκε προ της γραμμής. Αμφότερες και στις δύο περιπτώσεις, η ενέργεια έγινε από τον Λέζιακς. Το α’ ημίχρονο τελείωσε δίχως κάποια άλλη αξιόλογη φάση με την Ομόνοια όμως να ελέγχει το πάνω χέρι.
Στο β’ ημίχρονο, η Καϊράτ ήταν αυτή που βρήκε την πρώτη αξιόλογη φάση στο 61’ με τον Φαμπιάνο να υψώνει «τείχος» στον Βάγκνερ Λοβ σε τετ α τετ. Στο 67’ απάντησε η Ομόνοια με τον Λοΐζου, όμως το σουτ του σταμάτησε στον Ποκατίλοφ. Παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο.
ΚΑΪΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ: Ποκατίλοφ, Αλίπ, Βάγκνερ Λοβ (80′ Αλιούκοφ), Χοφχανισιάν, Μπάγκνακ, Άλβες, Κάντε (63′ Σουσενάτσεφ), Ντούγκαλιτς, Κόσοβιτς, Μικάνοβιτς, Πολυάκοφ
Στον πάγκο: Ουστιμένκο, Κέιλερ, Αμπίκεν, Βορογκόφσκι, Σεϊντάχμεντ, Ουσένοφ, Σιρομπόκοφ
ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ψάλτης (90+1′ Σέχου), Γιούστε, Ατιέμγουεν (46′ Λοΐζου), Παπουλής (45′ Ζαχαρίου), Γκόμεθ, Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Παναγιώτου, Κακουλλής
Στον πάγκο: Ουζόχο, Χοράτσκα, Κίκο, Χούμποτσαν, Ντούρις, Τζιωνής, Χαραλάμπους, Σάββα, Ασημένος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάντε, Άλβες, Μπάγκνακ / Γκόμεθ, Γιούστε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 7.500 περίπου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Sergii Boiko (UKR)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Viktor Matyash (UKR)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Viktor Nyzhnyk (UKR)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Vitaly Romanov (UKR)