Στον πρώτο αγώνα των «play-off» του UEFA Conference League, η Κλουζ επικράτησε (1-0) της Πάφος FC σε ένα ματς που διεξήχθη στο «Κονσταντίν Ραντουλέσκου» της Ρουμανίας, εκεί όπου δημιουργήθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ντεμπούτο για τον Νατέλ (80΄) με τα «γαλάζια».
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε νωρίς (17΄) από τον Κορένιτσα στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Ίβουσιτς, δίνοντας στους γηπεδούχους το προβάδισμα στη «μάχη» της Ρουμανίας.
Η Κλουζ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αμυντική γραμμή της Πάφος FC εκείνη τη στιγμή και κατάφερε να σκοράρει, ενώ στη συνέχεια μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό, παρόλο που οι Ρουμάνοι ολοκλήρωσαν τη «μονομαχία» με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Ντεάκ (40΄) αποβλήθηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για «κτύπημα» εκτός φάσης. Παρά την αποβολή, οι γηπεδούχοι με άριστη διαχείριση μπόρεσαν να κρατήσουν τη νίκη, η οποία τους προσφέρει άνεση για τον αγώνα μέσα στο «Alphamega» της Λεμεσού.
Ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο, προσπάθησε να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας του μετά το τέρμα που δέχτηκε, πραγματοποίησε αλλαγές, ζήτησε «μεγαλύτερη» επιθετικότητα από τους παίκτες, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ! Η Πάφος FC δημιούργησε μερικές καλές ευκαιρίες, κυρίως μέσω των Βαλακάρι και Τάνκοβιτς, με τον τελευταίο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, αλλά άστοχος στις επιλογές του. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τους «γαλαζίους», οι οποίοι πηγαίνουν στη ρεβάνς με μειονέκτημα, θέλοντας να ανατρέψουν την κατάσταση.
Η Πάφος FC με τη στήριξη του κόσμου θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ για να προκριθεί στους ομίλους του Conference League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο επιθετική και αποφασιστική, γνωρίζοντας ότι η Κλουζ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το προβάδισμά της με κάθε τρόπο, όπως έκανε και στο «σπίτι» της.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κλούζ (Πετρέσκου): Πόπα, Μόγκος, Μπομπέν, Κρέσιτς, Καμόρα, Αρτεάν, Κειτά(87. Ντόκοβιτς), Ταχτσίδης,(62. Ένκολόλο) Ντεάκ, Μπιρλιγκέα,(63. Μικαέλ) Κορενίκα (87. Αμπείντ).
Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Κορέια, (80. Νατέλ) Γκολντάρ, Λούκασεν, Πηλέας,(61. Σούνιτς) Ναμ,(46. Άντερσον) Πέπε,(46. Βαλακάρι) Ντράγκομιρ, Μπρούνο,(62. Ζάζα) Τάνκοβιτς, Ζάιρο.
Φάση: «Play-Offs Conference League»
Γήπεδο: Dr. Constantin Rădulescu
Σκόρερ: Κορένιτσα /-.
Κίτρινες: Μπομπέν, Ταχτσίδης, Μπιρλιγκέα, Πόπα, Καμόρα / Πέπε, Ζάιρο, Λούκασεν, Γκολντάρ.
Αποβολές: Ντεάκ/-
Διαιτητής: Νόβακ Σίμοβιτς (Σερβία)
VAR: Μομσίλο Μάρκοβιτς (Σερβία)