ΚΟΠ για… την αποβολή Σαρφό (ανάλυση)

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 23η και στην 24η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 78 συνολικά φάσεις.
Οι 10 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 26 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 42 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.
Από τις 78 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 5 και σε 3 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.
Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν δύο υποδείξεις πέναλτι, η μια για χέρι και η άλλη για φάουλ καθώς και την ακύρωση ενός πέναλτι αφού δεν υπήρξε χέρι.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 70 δευτερόλεπτα.
Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την ακύρωση ενός γκολ για offside και την κατακύρωση ενός γκολ αφού δεν υπήρξε offside.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.
Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση λανθασμένης απόφασης του διαιτητή, λανθασμένα το VAR δεν έκανε παρέμβαση.
Η περίπτωση αυτή αφορά φάση στο 84ο λεπτό του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Δόξα στην 24η αγωνιστική.
Σε πέντε περιπτώσεις, λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών διορθώθηκαν μετά από παρέμβαση του VAR.
Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους τέσσερις αγώνες ήταν ξένοι.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΑΠΟΕΛ: "Η επόμενη κίνηση ανήκει στον πρόεδρο της ΚΟΠ"

Ανακοίνωση  απάντηση ουσιαστικά του ΑΠΟΕΛ στην προηγούμενη τοποθέτηση της ΚΟΠ μέσω της ανάλυσης χρήσης του VAR όπου η Ομοσπονδία και το τμήμα διαιτησίας σημείωσαν πως το μοναδικό λάθος ήταν η φάση του Σαρφό.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:Μετά από την αστεία ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την ΚΟΠ, στην οποία αναφέρεται η υποτιθέμενη ανάλυση των επίμαχων φάσεων […]