Μουνιόθ: «Είμαι χαρούμενος με το υλικό που βρήκα»

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Η Ανόρθωση παρουσιασε τον νέο της προπονητή Σίσκο Μουνιόθ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, να κρατήσουμε τα θετικά και να μείνουμε ενωμένοι, έχουμε πολλή δουλειά. Ξέρουμε την ιστορία της χώρας και της ομάδας και είναι σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε. Ευχαριστώ τους οπαδούς που με υποδέχτηκαν με πολλά μηνύματα, ξέρω τι σημαίνει Ανόρθωση. Ξέρω τους οπαδούς και τι θέλουν, θα στείλω ένα μήνυμα, δουλεύουμε κάθε μέρα γι’ αυτό τον σύλλογο».

Για τα στοιχεία της φιλοσοφίας του: «Το πιο σημαντικό τώρα είναι να αποκτήσουμε ισορροπία. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ. Πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Υπάρχει ποιότητα στην επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε το 100%».

-Ορισμένοι ποδοσφαιριστές είναι λίγο πίσω και σε θέμα ψυχολογίας και φυσικής κατάστασης. Τι προτίθεστε να κάνετε;

«Μερικές φορές το πιο σημαντικό είναι να δώσεις θετικά πράγματα στους παίκτες. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τη διαδικασία. Εγώ πιστεύω στους παίκτες, ξέρω τις ικανότητες τους. Θα δουλέψουμε σε αυτά τα θέματα. Πρέπει να απολαμβάνουμε τη δουλειά μας και το ποδόσφαιρο ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά που θέλουμε. Για τους παίκτες το πιο σημαντικό είναι να δίνουν το 100%. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος και οι παίκτες να δίνουν ό,τι μπορούν. Όμως η προσοχή μας είναι στη Δευτέρα. Να κρατήσουμε ό,τι καλό υπάρχει, να ξέρουμε ποια είναι η δουλειά μας και όλη να έχουν στο μυαλό τους την εξέλιξη. Ξέρω τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Κάποιες φορές θα μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω».

Αν είναι στόχος το πρωτάθλημα, η Ευρώπη, το νταμπλ και τι έχει να πει που ήρθε σε πρωτάθλημα με πολλές απολύσεις προπονητών, είπε: «Ξέρουμε ότι είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη ιστορία. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε για μένα, εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να είμαστε νικητές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νίκες. Μπορούμε να σκεφτόμαστε μακριά αλλά ίσως είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει να δούμε το πρώτο παιχνίδι, μετά το δεύτερο… Αν σας πω ότι σκέφτομαι μακριά, θα είμαι ψεύτης. Πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε ανεξαρτήτως της κατάστασης της ομάδας. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να έχουμε στόχους».

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο με τις απολύσεις προπονητών, όχι μόνο στην Κύπρο. Αν δείτε άλλα πρωταθλήματα, γίνεται αυτό με τους προπονητές. Έτσι είναι η δουλειά μας, δεν είναι μόνο εδώ αυτό».

-Αναλαμβάνετε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Αισθάνεστε πίεση;

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση. Ο κόσμος θέλει το καλύτερο για εμάς και εμείς πρέπει να καταλάβουμε τους παίκτες μας. Πρέπει να το απολαμβάνουμε όταν παίζουμε στην έδρα μας και να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Όσοι θα έρθετε την Δευτέρα, σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Βοηθήστε τους παίκτες αν κάνουν κάποιο λάθος. Θέλουμε αυτή τη σύνδεση με τον κόσμο μας. Ο κόσμος να τα δώσει όλα για τους παίκτες και οι παίκτες να τα δώσουν όλα για τον κόσμο. Ειδικά στα πρώτα 15 λεπτά να σπρώξετε την ομάδα».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Λάρκου: «Έχουμε 31 αγωνιστικές να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προπονητή της Ανόρθωσης, Σίσκο Μουνιόθ, μίλησε και ο Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και στους στόχους της «Κυρίας». Αρχικά ο Νεόφυτος Λάρκου είπε: «Καλό μεσημέρι σε όλους, σήμερα θα παρουσίασουμε το νέο μας προπονητή Σίσκο Μουνιόθ και του […]