Μπαρτσελόνα: Εγκρίθηκε σχέδιο για ανακαίνιση του «Καμπ Νου»

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Εγκρίθηκε από την Μπαρτσελόνα το πλάνο για την ανακαίνιση του «Καμπ Νου» με ευνοϊκούς οικονομικούς όρους.

Ο επενδυτικός όμιλος Goldman Sachs, ο οποίος είχε συμφωνήσει να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με ποσοστό 87,8% από τους 48.623 συμμετέχοντες, που αποτελούν περίπου το 44,2% των συνολικών μελών του συλλόγου.

Τα χρέη του καταλανικού κλαμπ ανέρχονται σε 1,35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 673 εκατ. οφείλονται σε τράπεζες.

Στόχος είναι το ανακαινισμένο «Καμπ Νου» να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2025 με τις εργασίες να αρχίζουν τον επόμενο χρόνο για να επεκταθεί η χωρητικότητα σε 105.000 θέσεις, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι ο σύλλογος αναμένει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα έσοδα ετησίως, με το νέο γήπεδο, χάρη σε χορηγίες και δικαιώματα ονομασίας, έκδοση εισιτηρίων, catering, VIP boxes, συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Το έργο, θα περιλαμβάνει επίσης την ανανέωση της υποδομής του συλλόγου, όπως τα γραφεία και την έδρα της μπασκετικής ομάδας, το «Παλάου Μπλαουγκράνα», που θα ολοκληρωθεί το 2026.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Κανονικά η διεξαγωγή της Premier League κατόπιν απαίτησης των ομάδων

«Φρένο» στις όποιες σκέψεις για πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος βάζουν οι ίδιες οι ομάδες της Premier League όπως μεταδίδει το Athletic, παρά το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν μαζικά κρούσματα κορωνοϊού που σχετίζονται και με τη μετάλλαξη «Όμικρον». Οι επικεφαλής των συλλόγων είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom, που είχε προγραμματιστεί μετά τις […]