Νέα εποχή στο ποδόσφαιρο: Εγκαινιάστηκε το αυτοματοποιημένο οφσάιντ!

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Η νέα εποχή στο ποδόσφαιρο είναι γεγονός! Την Παρασκευή (4/2) η FIFA εγκαινίασε το… αυτοματοποιημένο οφσάιντ, όρος που είχε ακουστεί για πρώτη φορά από τα χείλη του επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Αρσέν Βενγκέρ. Η αρχή έγινε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι και συγκεκριμένα στο Αλ Τζαζίρα-Πιαρέ, με το VAR να εισαγάγει τη νέα μέθοδο εντοπισμού της παράβασης.

Πρόκειται για τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη ανίχνευση μπάλας και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα, προκειμένου να παρουσιάσει τους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα, με τη FIFA έτσι θα βελτιωθεί η ακρίβεια του σημείου λακτίσματος χρησιμοποιώντας δεδομένα παρακολούθησης και τεχνολογία αισθητήρων από συστήματα κάμερας, ενώ ο σκελετός ενός παίκτη θα μοντελοποιηθεί για να εντοπίζεται ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται σε εκτεθειμένη θέση. Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρόνοι.

«Το VAR έχει πολύ θετικό αντίκτυπο μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μεγάλων λαθών έχει μειωθεί δραματικά. Αλλά υπάρχουν τομείς όπου μπορεί να βελτιώθηκε, και σίγουρα το οφσάιντ είναι ένα από αυτά. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές η διαδικασία ελέγχου ενός πιθανού οφσάιντ διαρκεί πολύ ώρα, ιδιαίτερα όταν το οφσάιντ που πρέπει να αξιολογηθεί είναι θέμα… εκατοστών. Και μερικές φορές η ακρίβεια με τη θέση των γραμμών μπορεί να μην είναι στο 100%. Για αυτούς τους λόγους, η FIFA αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει πιο γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις, και αυτό είναι γνωστό ως ημιαυτόματο οφσάιντ», ανέφερε για τη νέα τεχνολογία ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Η Μπράιτον απέβαλε για πάντα φίλαθλο για ρατσιστικά ποστ στα social media

Η Μπράιτον έδειξε το δρόμο για την καταπολέμηση του ρατσισμού στον αθλητισμό, αφού προσπαθεί να τον εκδιώξει όχι μόνο από το γήπεδό της, αλλά και από άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας, όπως τα social media. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι απέβαλε για πάντα έναν φίλαθλό της από τους αγώνες της στο “Φάλμερ” […]