Με δυο γκολάρες (τα δύο από τα τρία γκολ) που θα αποτελέσουν χάιλάιτς του φετινού πρωταθλήματος, ο Άρης έφυγε με δύσκολο όπως εξελίχθηκε αλλά σημαντικό διπλό από το «Αμμόχωστος».
Η ομάδα του Σπιλέφσκι νίκησε 3-1 τη Νέα Σαλαμίνα και πλησίασε εκ νέου στους τέσσερις βαθμούς την κορυφή στην οποία βρίσκεται η Πάφος FC.
Πολύ νωρίς στο παιχνίδι, μόλις στο 3ο λεπτό ο Μόργκαν Μπράουν έβαλε το γκολ… της ζωής του.
Έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από τα 30 μέτρα, έστειλε αρχικά την μπάλα στο δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα του Μελίσσα.
Το 2-0 ήρθε στο 37’ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σπόλιαριτς αλλά όπως αποδείχθηκε το ματς δεν τελείωσε εκεί.
Η Νέα Σαλαμίνα το προσπάθησε στην επανάληψη και κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 65’ μετά από φάουλ του Φράγκου ο Ντιακιτέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 84’ … κόπηκαν τα φτερά των «ερυθρόλευκων». Ο Πηλέας έπιασε το σουτ, ο Άδωνη στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έγινε το 3-1 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο «Αμμόχωστος» έλαβε τέλος.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς (10′ Ντιακιτέ), Μιγκελίτο (46′ Μαργκάσα), Μάντζεκ, Σταλόνε (57′ Φλοριάν), Φράγκος (80′ Τσίκο), Ντορεγκαράι, Οφόρι, Φελίπε (46′ Κλίμοβιτς)
Στον πάγκο: Kίσσας, Κουμουρής, Μποτεάκ, Νικολάου, Φιάκας, Βίκτωρος, Λεουκό
ΑΡΗΣ: Σωφρονίου, Μεντιούμπ, Μποακί, Μπράουν, Σπόλιαριτς (58′ Σικόρσκι), Γκομίς (46′ Στεπίνσκι), Γιαγκό, Μπρόρσον, Ζόκε (58′ Γιαμπλόνσκι), Ντζαβέ (64′ Πηλέας), Μπαμπίκα (70′ Ντελμπίρο)
Στον πάγκο: Στυλιανού, Χρυσοστόμου, Πάνκοφ
ΣΚΟΡΕΡ: 65′ Ντιακιτέ/3′ Μπράουν, 37′ Σπόλιαριτς, 84′ Άδωνη (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεργίου (3η)/Μεντιούπ, Ντζαβέ (3η), Μπρόρσον, Γιαγκό (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Αντωνίου Μάριος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος