«Οι διαιτητές έχουν ευαισθησία και ανθρωπιά»

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος μίλησε στον Super Sport FM 104.

Για την εκδήλωση Europa uomo: «Υπάρχει και το ανθρώπινο πρόσωπο των διαιτητών. Εκεί που όλοι νομίζουν ότι είμαστε μόνο σφαγείς εδώ δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Η κίνηση με την αιμοδοσία έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως στην Λεμεσό μαζεύουμε μέχρι και 300 μπουκάλες. Στον χώρο των οργανωμένων συνόλων είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε.
Το Europa uomo είναι για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη. Πάνω από τα 40 μας πρέπει να περνάμε τον καθιερωμένο έλεγχο καθώς ο εν λόγο καρκίνος είναι ελεγχόμενος αν βρεθεί νωρίς. Εμείς θα δείξουμε ξανά το ανθρωπιστικό μας πρόσωπο όπως κάνουμε αρκετές φορές. Στην εκδήλωση θα υπάρχει και πορεία με ποδήλατο μεθαύριο 7 χιλιόμετρα και στόχος είναι να δώσουμε και εμείς την βοήθεια μας στην κ. Χατζιμανόλη και όσους παλεύουν κατά του καρκίνου.

Έχουμε 7 δότες που έδωσαν μυελό των οστών για να σωθούν συνάνθρωποι μας. Δεν γίνεται μόνο να κατακρίνουμε τους διαιτητές. Δεν υπάρχει οργανισμός που να ζητήσει βοήθεια και ο σύνδεσμος διαιτητών να μην δώσει το παρών του. Όλοι οι διαιτητές έχουν ευαισθησία και ανθρωπιά. Προσφέρουμε βοήθεια όποτε και όπου χρειαστεί. Πέραν όλων αυτών υπάρχει και ασφάλεια των διαιτητών σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, χωρίς την βοήθεια κανενός».

΄Σχετικά με τις εξελίξεις στην διαιτησία: «Εμείς είπαμε να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Δεν γίνετε να λέμε ότι δεν υπάρχουν διαιτητές. Να δώσουμε πίστωση στον κ.Μάζιτς και στους συνεργάτες του για να αξιολογήσει με την εμπειρία του και να μπορέσουμε να έχουμε νέους διαιτητές. Ανανέωση πρέπει να υπάρξει αλλά αυτό πρέπει να είναι βήμα βημα. Δεν γίνεται να χαρακτηρίζουμε μεγάλους διαιτητές 35 ετών αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι να τελειώσουν την στρατιωτική τους θητεία και να σπουδάσουν επιστρέφουν στα 26 -27 τους. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την όλη προσπάθεια για να κάνουμε βήματα προόδου με αγνές προθέσεις για να ξεφύγουμε από την όλη κατάσταση που είμαστε τώρα.

Ακόμα και ξένοι να σφυρίξουν 3-4 παιχνίδια στην Κύπρο με την νοοτροπία που έχουμε, προβλήματα θα έχουμε. Να τιμωρούνται οι διαιτητές αν δεν είναι καλοί αλλά όχι να στιγματίζονται κιόλας. Από 1-2 αγώνες δεν γίνεται να τους βγάζουμε άχρηστους. Πώς θα προσελκύσεις νέους διαιτητές όταν δεν δίνεις σεβασμό σε αυτούς που εκτελούν το λειτούργημα αυτό. Να διευκρινίσουμε ότι οικονομικά οι μικρές κατηγορίες πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς υπάρχει προβληματισμός και πρέπει να το δει και η ομοσπονδία αυτό. Πρέπει και η αποζημίωση να αξίζει τον κόπο για φέρουμε και νέους διαιτητές όπως φυσικά και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις. Λέω ξανά ότι το VAR είναι το ιδανικό φτάνει να υπάρξει σωστή εκπαίδευση».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Στο γήπεδο με PCR 72 ωρών!

Κατά τη σημερινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο έτυχε ενημέρωσης από τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαντέλα ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι καταγράφεται αυτή την περίοδο σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών και νοσοκομειακών δεικτών, με μείωση στον αριθμό των […]