Με ένα γκολ στο α’ ημίχρονο και δύο στην επανάληψη, η Ομόνοια κατάφερε να κάμψει σχετικά εύκολα την αντίσταση της Καρμιώτισσας στο ΓΣΠ. Το σκορ (3-0) ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, με το «τριφύλλι» να… κολλάει δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα και τρίτο συνολικά, καθότι μεσοβδόμαδα κέρδισε και την ΑΕΛ για το κύπελλο.

Ξανά σκόρερ ο Στεπίνσκι, δίχτυα βρήκαν και οι Εβάντρο και Κούσουλος. Οι πράσινοι πλέουν κτίζουν σερί και ελπίζουν να συνεχίσουν έτσι προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες.
Με τη νίκη της αυτή η Ομόνοια ανέβηκε στους 42 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το 9ο παιχνίδι από τα τελευταία 10 που η Ομόνοια δεν δέχεται γκολ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη! Πλέον μείωση στους έξι πόντους της διαφορά από τον δεύτερο Άρη, μετά το στραβοπάτημά του στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας, καθώς και εφτά από την πρωτοπόρο Πάφος FC (έχει επίσης αγώνα λιγότερο, τη Δευτέρα θα υποδεχτεί την ουραγό Ομόνοια 29ης Μαΐου). Όσο για την ομάδα των Πάνω Πολεμδιών, παρέμεινε στους 20 βαθμούς και τη δέκατη θέση.
Η Ομόνοια μπήκε σοβαρά στον αγώνα, καθότι έβαλε κάτω την μπάλα και έψαξε κάτω από ορθολογικές κινήσεις να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Πότε από τα άκρα, πότε από τον άξονα, οι πράσινοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι με τους Λοΐζου και Γιόβετιτς να απειλούν, προτού το δοκάρι του Χαμάς έπειτα από σέντρα σουτ. Οι πράσινοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Καρμιώτισσας, την ίδια στιγμή που η ομάδα των Πολεμιδιών ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Τελικά, τη λύση στο α’ ημίχρονο έδωσε ο Μάριους Στεπίνσκι. Ο Πολωνός επιθετικός εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Εράκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ για το κύπελλο. Αυτές ήταν και μια από τις τελευταίες φάσεις του α’ ημίχρονου, με το «τριφύλλι» να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.
Το γκολ του Στεπίνσκι έφυγε το άγχος από το πράσινο στρατόπεδο, με τους παίκτες του Αναστασίου να ψάχνουν και δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο αγώνας κυλούσε σε αργό τέμπο, με τον Εβάντρο να μπαίνει ως αλλαγή και να τελειώνει τη δουλειά!
Από εκτέλεση κόρνερ του Γιόβετιτς και κεφαλιά του Τσουκαλά, ο Εβάντρο με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Εμπασί αιφνιδιάστηκε κιόλας επειδή δεν είχε καλό οπτικό! Το «τριφύλλι» κράτησε άνετα το υπέρ του προβάδισμα. Βέβαια, ο Κούσουλος που μπήκε αλλαγή στο φινάλε, εκμεταλλεύθηκε την τέλεια πάσα του Χαμάς και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα… γράφοντας το 3-0!
ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Χαμάς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Μασούρας (62′ Μασούρας), Μάριτς, Εράκοβιτς (62′ Εβάντρο), Σεμέδο, Λοΐζου (68′ Αλιούμ), Γιόβετιτς (80′ Κούσουλος), Στεπίνσκι (80′ Άγ. Νεοφύτου).
Καρμιώτισσα (Αλέξης Γαρπόζης): Επασί, Γκραντινάρου, Αντωνίου (84′ Ματθαίου), Κοβάτσεβιτς (69′ Αρτυματάς), Αντ. Νεοφύτου, Κβίρκβια, Τσουκαλάς, Ανδρέου (72′ Στογιάνοβιτς), Βρίκκης, Γιούσης (84′ Παντελή), Τσμίγιανιτς (69′ Καμπετσής).
Γήπεδο: ΓΣΠ.
Σκόρερ: 45′ Στεπίνσκι, 64′ Εβάντρο, 89′ Κούσουλος.
Κίτρινες: 28′ Λοΐζου / 40′ Αντωνίου.
Αποβολές: -/-.
Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου.
Βοηθοί: Ανδρέας Π. Ανδρέου (α’), Μιχάλης Μεταξάς (β’), Παναγιώτης Χατζηγεωργίου (τέταρτος).
VAR / AVAR: Χουάν Λούκα Σάκι (Ιταλία) / Μάριος Καλογήρου.
Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Σωτηρίου.