Ο απολογισμός της χρήσης του VAR για την 3η και 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 3η και στη 4η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 92 συνολικά φάσεις.

Οι 19 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 35 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 38 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 92 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 12 και σε 7 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

H χρήση του On Field Review, αφορούσε σε πέντε περιπτώσεις κόκκινης κάρτας (οι δύο για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος και οι τρεις για σοβαρά φάουλ), σε μια περίπτωση ακύρωσης τέρματος για παρέμβαση ποδοσφαιριστή που βρισκόταν σε θέση offside στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και σε μια περίπτωση για ακύρωση πέναλτι το οποίο είχε δοθεί για χέρι.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν τέσσερις ακυρώσεις τέρματος για offside και η  μια για ακύρωση πέναλτι αφού η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως, σε δύο περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων των διαιτητών, κακώς δεν έγινε παρέμβαση του VAR.

Επίσης, σε μια περίπτωση, σε σωστή απόφαση διαιτητή, κακώς έγινε παρέμβαση του VAR ενώ σε μια περίπτωση, σε λανθασμένη απόφαση διαιτητή, έγινε ορθή παρέμβαση του VAR αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν άλλαξε την απόφαση του.

Από τους 14 αγώνες, στους 12 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 2 αγώνες ήταν ξένοι.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Εθνική Ανδρών: Εκτός ο Πίττας, κλήθηκε ο Κακουλλής

Μια αλλαγή προκύπτει στην κλήση της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών. Ο Ιωάννης Πίττας κρίθηκε πως δεν προλαβαίνει να βοηθήσει την ομάδα μας λόγω προβλήματος τραυματισμού. Στη θέση του, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια κάλεσε τον Ανδρόνικο Κακουλλή. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα με προπόνηση στις 18:00 […]