Ο απολογισμός του VAR για τη 21η και την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 21 και στην 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν στην 21 και στην 22η, έγινε έλεγχος σε 92 συνολικά φάσεις.

Οι 9 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 46 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 37 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 92 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 11 και σε 7 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

Οι επτά περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review αφορούσαν όλες περιπτώσεις πέναλτι (οι τρεις για χέρι, οι τρεις για φάουλ εντός περιοχής και η μια για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος).

Για εξέταση των πιο πάνω φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 110 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν, οι δύο σε παραβάσεις σε εκτελέσεις πέναλτι, η μια σε χέρι επιθετικού σε φάση επίτευξης τέρματος και σε μια περίπτωση εξετάστηκε αν η μπάλα ήταν μέσα ή έξω.

Για την εξέταση των πιο πάνω φάσεων χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες δεν έχει διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος στην χρήση του VAR ή παραβίαση πρωτοκόλλου.

Και στις επτά περιπτώσεις του On Field Review, οι διαιτητές υιοθέτησαν την άποψη του VAR.

Από τους 12 αγώνες, στους 7 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 5 αγώνες ήταν ξένοι.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Αποκλείει την Σπαρτάκ Μόσχας η UEFA, στους «8» του Europa άνευ αγώνων η Λειψία

Την απόφαση να θέσει εκτός συνέχειας του Europa League τη Σπαρτάκ Μόσχας αναμένεται να ανακοινώσει η UEFA, ίσως και εντός της ημέρας, σύμφωνα με την Bild. Η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μετασεισμούς και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αρχικά υπήρχε απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας με […]