ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ: Έχουμε παράπονο από την αστυνομία… (ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ)

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά

«Η κυπριακή διαιτησία θέλει στήριξη δεν μπορούμε συνέχεια να έχουμε τέτοια θέματα. Δεν ορίζουμε εμείς τους διαιτητές ούτε τους αξιολογούμε ούτε τίποτα.  Είδαμε ότι έγιναν λάθη και με τον Ιταλό στο VAR. Λάθη γίνονται παντού και συνεχώς. Εγώ ο ίδιος έδωσα συγχαρητήρια όταν το VAR ήρθε στην Κύπρο και αρκετοί διαιτητές μα εκπαιδεύτηκαν σε αυτό. Ωστόσο βλέπουμε ότι λάθη από όλους».

Σχετικά με τις χθεσινές φάσεις: «Είναι στην κρίση του κόσμου να δει αν ήταν πέναλτι ή όχι. Σίγουρα έχει αγώνα που δίνονται εύκολα πέναλτι με χέρια που ήταν ακούσια. Αν αφήσουμε τους διαιτητές να σφυρίζουν ανάλογα με την κρίση τους αρκετά πέναλτι δεν θα δίνονται. Υπάρχει σχολή που οφείλει να επιμορφώσει τους διαιτητές και αν υπάρχει κόστος δεν πρέπει να το λυπηθούν. Πρέπει να υπάρξει η σωστή εκπαίδευση ανεξαρτήτου κόστους. Και εμείς φυσικά πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τα σωματεία ορίζουν την επιτροπή διαιτησίας και την επόμενη μέρα ρίχνουν τα βέλη τους σε αυτούς. Θέλουμε περισσότερους ικανούς διαιτητές για να σταματήσει να υπάρχει πρόβλημα συνέχεια. Δεν θα συντηρούμε διαιτητές που δεν έχουν τις δυνατότητες, θέλουμε μόνο τους καλύτερους».

«Πριν 3-4 χρόνια τους ίδιους διαιτητές που βραβεύαμε τότε, τώρα έχουμε πρόβλημα. Πάει να πει ότι υπάρχει πίεση που αναστατώνει και τους ίδιους. Δεν γίνετε ο ένας διαιτητής να μιλά για άλλον. Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Ποιότητα υπάρχει αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν την βλέπουμε. Πρέπει να σταματήσουμε τις ακραίες κινήσεις καθώς όλα αυτά πληγώνουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο».

«Η Αστυνομία ψάχνει το τι ακριβώς έγινε σήμερα. Όμως, έχουμε ένα παραπονο από την Αστυνομία διότι μέχρι σήμερα δεν έχει διελευκανθεί παρόμοια υπόθεση. Δεν έχουμε ενημέρωση. Στο παρελθόν έτυχε να μην έχουμε τις ανάλογες απαντήσεις αλλά πιστεύω ότι αυτή την φορά όλα θα κυλίσουν ομαλά. Με την αστυνομία έχουμε άψογη συνεργασία. Η διαιτησία θέλει στήριξη και όχι μόνο από την ΚΟΠ αλλά και από τα ΜΜΕ. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους. Φέραμε τους προέδρους για διάλογο και πάλι πήγαν να μας κατηγορήσουν. Είμαστε εδώ για να υπάρξει διάλογος και να δώσουμε λύσεις. Θέλω να υπάρχει καλή διαιτησία για το καλό όλων.

Αν υπάρχει σκέψη παραίτησης: «Δεν είμαι εδώ για να είμαι μόνιμα στην προεδρία. Όταν με το καλό υπάρξει κάποιος άλλος που θα νοιάζετε για το καλό των διαιτητών τότε από μόνος μου θα αφήσω την θέση μου. Το σημαντικό είναι να υπάρξει στήριξη στους διαιτητές. Δεν είμαστε εκεί μόνο για όσους σφυρίζουν . Ο σύλλογος μας έχει την μεγαλύτερη τράπεζα αίματος από όλα τα οργανωμένα σύνολα».

Αν υπάρχει σκέψη αποχής των διαιτητών: «Αναμένουμε τον ορισμό της συνάντησης με την ΚΟΠ και τον κύριο Μαζιτς . Αν διακρίνουμε ότι δεν υπάρχει προβληματισμός τότε οι διαιτητές θα κινηθούν ανάλογα. Το λέω ξανά εμείς είμαστε εδώ για διάλογο».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΤΑ ΑΠΟΕΛ: «Οι καιροί που έπρεπε να βάλουμε τρία γκολ στο ΑΠΟΕΛ για να μετρήσει το ένα... πέρασαν ανεπιστρεπτί»

Έντονη ανακοίνωση από την Ανόρθωση με πυρά κατά του ΑΠΟΕΛ.Αναλυτικά: Το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι για κάποιους το να υπάρχει ο τρόπος να μην αλλοιώνονται αποτελέσματα από αποφάσεις διαιτητών, μέσω VAR, είναι συνθήκη άβολη έως και οδυνηρή. Αρχικά το αντιμετώπισαν με άρνηση, μετά με θυμό, […]