ΠΑΣΠ: Να μην ορίζονται αγώνες πριν τις 18:00

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Ο ΠΑ.Σ.Π. καλεί τα μέλη του, ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, να μη συμμετέχουν σε οποιοδήποτε αγώνα έχει ορισθεί να ξεκινήσει πριν τις 18:00 ή εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών μέχρι και τον Σεπτέμβριο, για προστασία της ίδιας τους της ζωής.

Αυτή την περίοδο, λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για θερμοπληξία η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε θάνατο. Θυμίζουμε τα περσινά επεισόδια θερμοπληξίας ποδοσφαιριστών, ποδοσφαιρίστριας και διαιτητή.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είχε ενημερώσει και διαμαρτυρηθεί με σχετική επιστολή την ΚΟΠ, για την ώρα διεξαγωγής του χθεσινού φιλικού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό, αφού έχει συμφωνηθεί με την Ομοσπονδία να μην ορίζονται αγώνες πριν τις 18:00 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, μετά από τις ενέργειες του ΠΑ.Σ.Π., το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας κάλεσε σε συνάντηση την ηγεσία του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του ΠΑ.Σ.Π., στην οποία συμφωνήθηκε και αναμένεται τις επόμενες μέρες, η δημιουργία συγκεκριμένου πρωτοκόλλου Θερμικής Καταπόνησης Αθλητών από τον ΚΟΑ για να καλύπτει όλα τα αθλήματα και όλους τους αθλητές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες).

Παρόλα αυτά τονίζουμε σε όλους ότι η έκθεση ειδικά των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών/ιών, κατά τη διάρκεια των αγώνων ή των προπονήσεων τους, σε ακατάλληλες θερμοκρασίες σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τον Κώδικα Πρακτικής για Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και η ευθύνη βαραίνει τον εργοδότη και/ή την διοργανώτρια αρχή.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ολυμπιακές αποστολές

Δεκάδες είναι οι αθλητές, προπονητές και αξιωματούχοι που, ελάχιστες ημέρες πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα για να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του νέου κορωνοϊού. Όπως αποκαλύπτει η «Κ» μόνο στην ελληνική ομάδα υπάρχουν τρία άτομα που δίνουν μάχη με τον χρόνο και την Covid-19 ώστε να προλάβουν να […]