ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ: Δήμος Κωνσταντίνου… ο φύλακας της Ένωσης

Andreas
1 0
Read Time:50 Second

Πολύ μεγάλος τερματοφύλακας ο Δήμος Κωνσταντίνου που έκανε σπουδαία καριέρα στην ισχυρή τότε Ένωση Νέων Παραλιμνίου με την οποία και δευτεραθλητης αναδείχτηκε και τελικό κυπέλλου αγωνίστηκε αλλά και στην Ευρώπη ήταν παρών στις πρώτες παρουσίες των Βυσσινί.

Το ότι κλήθηκε αρκετές φορές στην Εθνική στην οποία αγωνίστηκε 2 φορές, έχοντας έντονο συναγωνισμό με μια φοβερή φουρνιά κηπερ εκείνες τις δεκαετίες, φανερώνει την αξία του Δήμου Κωνσταντίνου.

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτέμβριου του 1947 και στην Ένωση πήγε το 1962.

Έζησε την ιστορική άνοδο στην πρώτη κατηγορία το 1968-69, και ήταν βασικό μέλος της χρυσής φουρνιάς που δημιούργησε ο τεράστιος προπονητής Πλούσκαλ.

Μάλιστα το 1974-75, η ΕΝΠ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ομόνοια έχοντας δεχτεί ο Δήμος μόλις 11 γκολ σε 26 αγώνες, ενώ ειδικά στο Παραλίμνι, σε 13 αγώνες η εστία του παραβιάστηκε μόλις 2 φορές.

Τερμάτισε την καριέρα του το 1979 και ασχολήθηκε με την προπονητική.

Διετέλεσε και προπονητής στην αγαπημένη του Ένωση αλλά και σε αρκετές ακόμη ομάδες ειδικά στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

«Έφυγε» η Κλαίρη της Αμμοχώστου, η Κλαίρη της Ανόρθωσης

Ανακοίνωση της Ανόρθωσης για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου… Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε για το θάνατο της πρώην Υπουργού παιδείας και προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου Κλαίρης Αγγελίδου. Ένα γνήσιο τέκνο της Αμμοχώστου, την όποια υπεραγαπούσε, όπως και το σωματείο μας. Υπήρξε και μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων […]