ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ: Κλείτος Ερωτοκρίτου ο Αυτοκράτορας…

Andreas
1 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Θεωρείται και είναι κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στην δική του εποχή και μαζί με τον Νίκο Παντζιαρά αποτέλεσαν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει  η δεκαετία του 70 και του 80. Απέκτησε το προσωνύμιο αυτοκράτορας, δικαίως, γιατί το στυλ παιχνιδιού του, η άνεση του και η ηγετική του φυσιογνωμία, ήταν στοιχεία που σημάδεψαν την τεράστια του πορεία.

Koha online catalog › Images for: Κλείτος Ερωτοκρίτου : ο -αυτοκράτορας- /

Ο λόγος για τον Κλείτο Ερωτοκρίτου,  τον ηγέτη την αμυντικής γραμμής της πανίσχυρης τότε Ομονοίας ο οποίος παρότι λόγω τραυματισμού σοβαρού τερμάτισε την καριέρα του στην ιδανικότερη ηλικία των 28 μόλις ετών, πρόλαβε και πανηγύρισε 9 πρωταθλήματα με τους Πράσινους και 4 κύπελλα μάλιστα ήταν συνεχόμενα 80 με 83, ενώ στα τρία από αυτά η Ομόνοια έκανε το νταμπλ, 1981,82 και 83. Ήταν παρών στο ιστορικό 4-0 της Ομονοίας επί του Άγιαξ, ήταν παρών στην Εθνική στο 1-1 με την Παγκόσμια τότε πρωταθλήτρια Ιταλία, πρόλαβε και αγωνίστηκε 29 φορές στην Εθνική. Γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1958 στην Βατυλή και από το 1975-76 έως και το 1986-87 ήταν παρών στην μόνιμη σχεδόν πρωταθλήτρια της εποχής εκείνης. Από όλες τις ομαδικές και ατομικές διακρίσεις , θεωρώ ότι ο Κλείτος ξεχωρίζει την ανάδειξη του σε αθλητή ήθους από την ΕΑΚ το 1987, ενώ το 1981 αναδείχτηκε και ποδοσφαιριστής της χρονιάς από τους αθλητικούς συντάκτες. Δυστυχώς για την Ομόνοια, τον ίδιο, την Εθνική και τον κόσμο, τερμάτισε την καριέρα του στα 28 ενώ αν δεν υπήρχε το πρόβλημα τραυματισμού, πιθανόν να συνέχιζε για άλλη μια οκταετία.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Οριστικά χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους -αναβληθέντες από το καλοκαίρι 2020- Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, ωστόσο η πανδημία του covid-19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με χιλιάδες θύματα καθημερινά ανά τον κόσμο. Έτσι, η ιαπωνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει σε θεατές από το εξωτερικό να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, […]