ΣΑΒΒΙΔΗΣ: «Η υπόθεση Ουζόχο και οι καταγγελίες Παπασταύρου»

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο ερευνών λειτουργός και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Σαββίδης.

Για το πόρισμα της προηγούμενης επιτροπής: «Από τη στιγμή που είχε ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής και είχε διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για πιθανή διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, οι έρευνες είναι σε επίπεδο ποινικό από την Αστυνομία. Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ γι’ αυτή την εξέλιξη, το οποίο είναι συνέχεια του πορίσματος που δόθηκε τότε στην Εισαγγελία. Είναι καθαρά θέμα της Αστυνομίας και κανενός άλλου. Έχει ολοκληρωθεί η ανάμιξη της Επιτροπής με την παράδοση του πορίσματος και δεν έχουμε άλλη εμπλοκή στο όλο ζήτημα».

Για τις καταγγελίες κατά του προέδρου της Δόξας: «’Ηταν το ζήτημα του ασυμβίβαστου στην υπόθεση Ουζόχο για τον πρόεδρο της Δόξας, της απαγόρευσης του να είσαι αθλητικός παράγοντας και να είσαι ατζέντης ποδοσφαιριστών την ίδια στιγμή. Όταν η Αστυνομία διενεργεί ποινική ανάκριση, τότε δεν αποκλείεται να προκύψει και κάτι άλλο».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για όσα μου κατέθεσε ο Παπασταύρου. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση και την μαρτυρία που έχω στη διάθεσή μου, θα γραφτούν όλα κάτω και θα παραδοθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Αυτή η επιτροπή είναι αρμόδια να το αξιολογήσει και να πράξει τα περαιτέρω, αν θα δοθεί το πόρισμα στην Γενική Εισαγγελία, όπως προνοεί η νομοθεσία. Ανεπηρέαστα, τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίσουν αν αυτά που θα καταγράψω στο πόρισμα, είναι τέτοιας σημασίας που αξίζει προώθησης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Είναι πρόωρο να πω με ακρίβεια πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα. Οι καταθέσεις σχετίζονται και με την ανταπόκριση του άλλου μέρους με στοιχεία και πληροφορίες. Όσα στοιχεία έρχονται σε μένα, τα επεξεργάζομαι και έχω την ευθύνη για τα όσα γράφονται. Είναι μεγάλο το υλικό που πρέπει να συλλέξω, να το αξιολογήσω και να συντάξω το πόρισμα. Την έρευνα την αφήνω να προχωρήσει και ανεπηρέαστα θα καταγράψω τη δική μου άποψη. Δεν είμαι καταδιωκτικός. Ο νόμος προνοεί για συγκεκριμένα αδικήματα που πρέπει να διερευνηθούν. Για χειραγωγημένους αγώνες, για ασυμβίβαστο, για στοιχηματικές ενέργειες από αθλητικούς παράγοντες».

Για τις ενέργειες της νέας επιτροπής: «Θα επικροτήσω το στοιχείο αυτό. Η Επιτροπή λειτουργεί με εχεμύθεια και χωρίς διαρροές. Ήταν κάτι που έλειπε ή έκανε ζημιά στον τρόπο που λειτουργούσε η προηγούμενη Επιτροπή. Τα μέλη είναι γνώστες του αντικειμένου. Αν κρίνω από τη ροή της πληροφορίας, αυτή αυξάνεται. Ίσως, ανοίξουν και άλλες υποθέσεις στο μέλλον, γενικότερα στον αθλητισμό. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε πολλά θέματα και στον τρόπο λειτουργίας. Προσδοκία ολονών είναι να ανταποκριθεί η Επιτροπή σε αυτό το δύσκολο έργο και να είναι αποτελεσματική».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Είχα πολλά να δώσω στην ΑΕΛ»!

Ο Χάρης Κυριάκου, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0.«Η απόφαση είναι σεβαστή. Ήρθα κύριος και φεύγω κύριος. Είναι πολλά τα συναισθήματα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχα συμβόλαιο, όμως ήταν μια απόφαση που πήρε ο προπονητής. Είχα πολλά να δώσω στο ποδόσφαιρο και στην […]