ΦΩΤΙΟΥ: «Άμεσα ξένοι διαιτητές»!

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΛ στην ΚΟΠ, Φώτης Φωτίου έκανε ανάρτηση για το θέμα της διαιτησίας. Σε αυτή τονίζει ότι ο κάθε υπεύθυνος έχει αποτύχει, επαναφέροντας θέμα καθόδου ξένων διαιτητών.

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Η ΚΟΠ έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια στο project διαιτησία και δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ο κάθε υπεύθυνος που έχει οριστεί για να είναι ο επικεφαλής… δυστυχώς απέτυχε. Η ΑΕΛ κατά την διάρκεια της συνεδρίας της ΕΕ την περασμένη βδομάδα είχε συγκεκριμένη θέση για την διαιτησία και ειδικά μετά την αποδοχή του επικεφαλής της διαιτησίας ότι ο κατάλογος των διαιτητών είναι πολύ poor.

Πρέπει άμεσα ο αρχιδιαιτητής να εμπλουτίσει τον κατάλογο με ξένους διαιτητές με συμβόλαιο συγκεκριμένης χρονικής διαρκείας  μέχρι να καταφέρει να εμπλουτίσει τον κατάλογο με ΙΚΑΝΟΥΣ διαιτητές ουτως ώστε να του δίνεται και η ευχέρεια να μπορεί να τιμωρήσει η να ξεκουράσει διαιτητές οι οποίοι  κατ επανάληψη έχουν poor performance.  Η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης μεγάλου αριθμού διαιτητών κάθε ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου τόσο για διαιτησίες όσο και VAR το καθιστά αναγκαίο.

Η ΑΕΛ στήριξε στην συνέδρια το αίτημα για άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών χωρίς να το διαφημίσει γιατί σκοπός μας δεν είναι οι τυμπανοκρουσίες αλλά η ουσία… ΑΜΕΣΑ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ φτάνει όμως το κόστος να το αναλάβει η ΚΟΠ και ο μοναδικός λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένοι που ανέλαβαν να αναπτύξουν την διαιτησία απέτυχαν.

Η ομοσπονδία επίσης σπατάλησε αρκετά εκατομμύρια στο project VAR.  Δυστυχώς και στο θέμα του VAR παρόλο που είναι ένα σωστό εργαλείο βοήθειας προς στους διαιτητές δεν χρησιμοποιείτε σωστά. Τολμώ να πω ότι το project VAR δυστυχώς και πάλι είναι ημιτελής.  Η κάλυψη από τις υφιστάμενες κάμερες που έχει τοποθετήσει η εταιρεία που έχει οριστεί από τον project manager της ΚΟΠ  δεν είναι αρκετές για να γίνεται σωστή προβολή των φάσεων ειδικά στα γερασμένα γήπεδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό ίσως να δίνει ένα άλλοθι στους διαιτητές να κρύβονται πίσω από οποιαδήποτε λανθασμένη απόφαση τους.  Το οικονομικό δεν πρέπει να δίνεται σαν δικαιολογία στην μη εφαρμογή σωστού και πλήρες VAR project. Αν είναι έτσι ας μην το αρχίζαμε καθόλου παρά να αρχίσουμε κάτι το οποίο στο τέλος δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα παρά να δίνει λύσεις.

Οι ομάδες της Λεμεσού δεν είναι (ομάδες) δεύτερης επιλογής!!  Δεν είναι δυνατό το VAR monitor στο οποίο ο διαιτητής θα πάρει μια σημαντική απόφαση (on field review) να βρίσκεται κοντά στους αντιπάλους φιλάθλους και όχι κοντά στους πάγκους των ομάδων και στον τέταρτο διαιτητή. Έτσι και αλλιώς σε όλα τα αλλά γήπεδα της Κύπρου είναι στην θέση κοντά στους πάγκους των ομάδων. Δεν υπάρχει δικαιολογία στο να μην γίνει αυτό. Πρέπει άμεσα να γίνει διόρθωση χωρίς καμία δικαιολογία εκ μέρους του συγκεκριμένου τμήματος της ομοσπονδίας.  Δυστυχώς ακόμα και σε αυτό το λεπτό σημείο υπάρχει λανθασμένος σχεδιασμός εκ μέρους του υπευθύνου και της εταιρείας,  και ακόμη λανθασμένη μέτρηση του αντίκτυπου που μια τέτοια επιλογή θα είχε.

Τέλος και άκρως  σοβαρό θέμα  είναι ότι θα πρέπει οι οποιεσδήποτε σημαντικές δηλώσεις – καταγγελίες παραγόντων του κυπριακού ποδοσφαίρου να τυγχάνουν άμεσης παρέμβασης και διαλεύκανσης τόσο από το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ όσο και από την επιτροπής δεοντολογίας του κράτους και όχι να αφήνονται να αιωρούνται στο απυρόβλητο.  Πρέπει επιτέλους οι οπωσδήποτε σκιές που συνταράσσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο να τύχουν άμεσης διαλεύκανσης.

Και για να προλάβω κάποιους που θα πουν γιατί τώρα , θέλω να διευκρινίσω ότι οι πιο πάνω τοποθετήσεις μου έχουν μεταβιβαστεί τόσο μέσω επιστολών μου αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στον πρόεδρο της ΚΟΠ , την ΕΕ και στα αρμόδια  τμήματα της Ομοσπονδίας προ καιρού».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΠΡΟΡΤΡΑΙΤΟ: Νίκος Ελευθεριάδης… ο ήρωας!

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών ήταν ο Νίκος Ελευθεριάδης που υπερασπίστηκε τα δίκτυα της Ομόνοιας για μια γεμάτη 12ετια και παρότι τερμάτισε την καριέρα του μόλις στα 28 του χρονιά έμεινε στην ιστορία σαν ένας από τους μέγιστους στην θέση αυτή. Το ότι άλλος να τεράστιος της εποχής […]