«Χοντραίνει» η κόντρα για το Βραζιλία-Αργεντινή

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Διαστάσεις ψυχρού πολέμου παίρνει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή, που διακόπηκε στο πέμπτο λεπτό μετά από παρέμβαση των αρχών της πρώτης επειδή θεωρούν παράνομη την είσοδο στη χώρα τεσσάρων παικτών που προέρχονται από την Αγγλία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως είχε επικοινωνήσει τόσο με την αντίστοιχη της Αργεντινής, όσο και με τις υγειονομικές επιτροπές της χώρας, ενημερώνοντας πως υπήρξαν παρατυπίες από πλευράς φιλοξενούμενων. Μάλιστα αναφέρει πως η Αργεντινή όφειλε να βάλει σε καραντίνα τους τέσσερις παίκτες κατά την είσοδό τους στη χώρα. Παράλληλα καθιστά σαφές πως ουδέποτε ζήτησε από τη συνομοσπονδία Λατινικής Αμερικής, CONMEBOL, να επιτραπεί η συμμετοχή των συγκεκριμένων παικτών.

«Η ομοσπονδία της Βραζιλίας έστειλε αντιπροσωπεία στο ξενοδοχείο της αποστολής της Αργεντινής στο Σάο Πάουλο μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας. Εκεί υπήρξε συνάντηση όλων των πλευρών, παρουσία της ομοσπονδίας της Αργεντινής. Ουδέποτε τέθηκε στις υγειονομικές αρχές ζήτημα να δοθεί άδεια συμμετοχής στους τέσσερις παίκτες. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της εθνικής Αργεντινής ενημερώθηκαν ότι υπήρξε παρατυπία στην είσοδο των παικτών αυτών στη χώρα και ότι έπρεπε να μπουν σε καραντίνα. Όταν ζητήθηκε η παρουσία των τεσσάρων παικτών, οι αρχές ενημερώθηκαν πως οι παίκτες είχαν φύγει για προπόνηση και δεν είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες που είχαν δοθεί στη συνάντηση. Η μη συμμόρφωση στους κανονισμούς αυτούς έγινε γνωστή στις αρμόδιες αρχές και εκείνες ενημέρωσαν την ομοσπονδία της Αργεντινής την Κυριακή και εγκαίρως ώστε να συμμορφωθούν με τους κανόνες», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρεται στην Globo, η ομοσπονδία της Αργεντινής έκανε το Σάββατο, παραμονή του αγώνα, αίτημα στις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας για να δοθεί δικαίωμα παρουσίας στους τέσσερις παίκτες. Η τελική αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Υγείας έφτασε με e-mail στις 15:09:35 τοπική ώρα, δηλαδή μόλις 50 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα πριν από τη σέντρα, όταν η αποστολή ήταν ήδη στο γήπεδο και είχε ανακοινωθεί μέχρι και η βασική ενδεκάδα.

Η πλευρά της Αργεντινής δεν έχει ακόμη πάρει θέση απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Εξακολουθεί να αναφέρει πως οι παίκτες δεν δήλωσαν ψευδώς ότι δεν έρχονταν από την Αγγλία, αλλά από τη Βενεζουέλα (εκεί έπαιζε η Αργεντινή πριν το ματς με τη Βραζιλία), ενώ τονίζεται και πάλι πώς οι αρχές της Βραζιλίας περίμεναν να επέμβουν στη διάρκεια ενός αγώνα και δεν το έκαναν στις τρεις μέρες που ήταν στο Σάο Πάουλο η αποστολή. Μάλιστα, κάποια ΜΜΕ από την Αργεντινή αναφέρουν πως η απάντηση που τους δόθηκε στο τελευταίο ερώτημα ήταν… αστεία αναφέροντας πως δεν έγινε νωρίτερα «επέμβαση» λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Σάο Πάουλο.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Λεοντόκαρδη Σάκκαρη, στα προημιτελικά του US Open

Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη, καθάρισε με 2-1 σετ την Μπιάνκα Αντρεέσκου και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open.