ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-0 (5-4): Γαλαζοκίτρινο πάρτι και πρόκριση στα πέναλτι!

Andreas
0 0
Read Time:3 Minute, 22 Second

Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου στο ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα χωρίς τέρματα και με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Γιανέφσκι ήταν εύστοχοι σε αντίθεση με του Κωνσταντίνου Μακρίδη με τον Αλεσάμι να αστοχεί και τον Απόλλωνα να χάνει την πρόκριση. 

Στο 10ο λεπτό καταγράψαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι. Ο Χέντι από καλή θέση μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα που είχε πορεία προς την εστία κόντραρε σε παίκτη της ΑΕΛ και κατέληξε σε κόρνερ. 

«Πέτασε» ο Γιοβάνοβιτς 
Στο 14ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα της ΑΕΛ. Ο Τζαλμά από πολύ μακριά εκτέλεσε το φαουλ αναγκάζοντας τον Γιοβάνοβιτς σε μεγάλη επέμβαση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

ΔΟΚΑΡΙ με Μπεραχίνο 
Στο 20ο λεπτό η ΑΕΛ βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ ωστόσο στάθηκε άτυχη. Ο Τσιμπόλα έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς με τον Μπεραχίνο να κάνει την προβολή και την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνας χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της ΑΕΛ. 

Μεγάλη ευκαιρία με Χέντι
Στο 32ο λεπτό ήρθε η απάντηση στις ευκαιρίες από τον Απόλλωνα. Σε πρώτο χρόνο ο Πίττας μέσα από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Χέντι ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να κτυπά σε παίκτη της ΑΕΛ και να καταλήγει σε κόρνερ. 

Δεύτερο ΔΟΚΑΡΙ με Σις 
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΛ στάθηκε και πάλι άτυχη. Ο Σις πήρε την μπάλα από πλάγια μπήκε στην περιοχή έκανε το φαλτσαριστό πλασέ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. 

Στο β’ μέρος το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά. Αρκετά τα φουλ, δυνατές μονομαχίες αρκετές κίτρινες κάρτες που δεν βοήθησαν στον ρυθμό του αγώνα. Με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 80ο λεπτό για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια και ήταν για την ΑΕΛ. Ο Μακρής έκανε το δυνατό σουτ με τον Γιοβάνοβιτς να διώχνει την μπάλα και τον αγώνα να οδηγείται την ημίωρη παράταση. 

Στην παράταση η κούραση έκανε την εμφάνιση της με τις δυο ομάδες να προσέχουν πρώτα την άμυνα τους και μετά την επίθεση. Στο Α’ μέρος μια καλή στιγμή με την απευθείας εκτέλεση φαουλ του Γιόστεν να καταλήγει στα χέρια του Μούριελ στο 101’. Στο β’ μέρος της παράτασης άλλες δυο καλές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες. Αρχικά ο Μιλιτισάνου στο 117 πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει έξω και στο 119’ ο Γιόστεν το πλασέ από το ύψος της περιοχής η μπάλα στον Μούριελ. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στην διαδικασία των πέναλτι η ΑΕΛ κέρδισε με 5-4 αφού ο μοναδικός που αστόχησε από την άσπρη βούλα ήταν ο Αλεσάμι του Απόλλωνα. 

Η διαδικασία των πέναλτι 
0-1    με Σαχάρ για τον Απόλλωνα 
1-1    ισοφαρίζει η ΑΕΛ με Μπεραχίνο 
Άστοχη η εκτέλεση του Αλεσάμι, η μπάλα έξω 
2-1η ΑΕΛ προβάδισμα με Παπαφώτη 
2-2 ισοφαρίζει ο Απόλλων με Χαμάς 
Τσιμπόλα και 3-2 για την ΑΕΛ 
3-3 ισοφαρίζει ο Γιόστεν 
4-3 για την ΑΕΛ με Τεσέιρα 
4-4 με Ντιγκινί για τον Απόλλωνα 
5-4 με Τζαλμά για την ΑΕΛ 

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Μπεραχίνο, Μιραλάς (77’ Παπαφώτης), Μακρής, Τσιμπόλα, Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Σις (112’ Μιλιτσιάνου), Σάντος
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Παντελή, Συλβέστρος, Ιωάννου, Ζαχαρία, Κοντινέλα

Απόλλων:  Α.Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Ζράντι (83’ Γιόστεν), Σπόλιαριτς (68’ Αλεσάμι), Σαχάρ, Βα (91’ Ίλιεφ), Χαμάς, Πίττας (68’ Ντιγκινί), Χέντι (100’ Νταμπό)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Λοΐζου, Β.Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Μαλεκκίδης, Ποντικός, Φιλιώτης. 

Κίτρινες: Τσιμπόλα  / Σπόλιαριτς, Μαυρίας, Ρομπέζ  

Κόκκινες: 

Διαιτητής: Aureliano Gianluca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Di Paolo Aleandro
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΔΟΞΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ 5-1: Εύκολα και απλά προκρίθηκε...

Εύκολη πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου για τη Δόξα, επικρατώντας του Εθνικού Άχνας στην Περιστερώνα με 5-1. Η ομάδα της Κατωκοπιάς προηγήθηκε με 2-1 στο ημίχρονο (3’ Περδίος αυτογκόλ, 18’ Φασουλιώτης, μείωσε με πέναλτι στο 27’ ο Ομπάμα) και στην επανάληψη «καθάρισε» εύκολα με άλλα τρία γκολ, με σκόρερ τον […]