ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ: «Προσπαθούμε να κάνουμε ρεκόρ με το VAR»!

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Φιλοξενούμενος στον Super Sport FM 104.0 ήταν ο πρώην διεθνής διαιτητής και αναλυτής διαιτησίας Γιαννάκης Κυπριανίδης. Τι είπε για το VAR, την έλευση ξένων διαιτητών στο VAR, τα λάθη και τους νέους διαιτητές που πρέπει να προωθηθούν από την ομοσπονδία.

«Πάμε να κάνουμε ρεκόρ στην Κύπρο, ότι δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε το VAR να δουλέψουμε με αυτό. Είχα πει πριν δύο χρόνια ότι πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό η ομοσπονδία. Διεθνώς οι Ιταλοί έχουν 10 διαιτητές που σφυρίζουν στην UEFA. O 7ος στη λίστα είναι ο καλύτερος VARίστας στην UEFA. Aυτό που θέλω να πω, είναι ότι κάποιοι διαιτητές, έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθούν στην τηλεόραση και να μπορούν να ακολουθήσουν τον διαιτητή που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ πως η ΚΟΠ, όπως χωρίζει διαιτητές, βοηθούς διαιτητές κλπ, θα πρέπει να χωρίζονται και σε VARίστες. Κάποια άτομα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο VAR. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι διαιτητής, μπορείς να είσαι και VARίστας», είπε αρχικά.

Για το ότι πρέπει να προστεθούν και περισσότερες κάμερες: «Μα για αυτό δυσκολεύονται και οι ξένοι VARίστες που έρχονται. Με 6-7 κάμερες δεν μπορείς να βγάλεις απόφαση. Από 16 κάμερες σε κάθε παιχνίδι, χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. Πρέπει όμως ένας διαιτητής, να διαβάζει σωστά τη φάση από την τηλεόραση. Κάτι που είδα στο Απόλλων–Δόξα. Μπορούσε μόνο να φανεί ένα πέναλτι που δόθηκε στον Απόλλωνα, από την κανονική λήψη. Δεν μπορείς να δεις αυτή την παράβαση από slow-motion επαναληπτική προσβολή. Πρέπει να παίξει και η κανονική λήψη. Να δεις πόσο επηρέασε το τράβηγμα, το κράτημα».

Για το ότι αργούν οι διαιτητές να πάρουν απόφαση: «Διεθνώς ο μέσος όρος είναι κάτω από 20 δευτερόλεπτα. Εμείς είμαστε στα λεπτά ακόμα».

Για το αν πρέπει να δημοσιεύονται οι συνομιλίες: «Ως ένα μέρος ναι. Πριν μερικές βδομάδες παραδέχθηκε ο VARίστας ότι αυτός μπέρδεψε τον διαιτητή στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ–ΑΕΛ. Αυτό αν αποδειχθεί και από τις συνομιλίες θα κατευνάσει και η ένταση και η μουρμούρα. Υπάρχει και η προκατάληψη. Τα σωματεία ασκούν πίεση στους διαιτητές. Δεν μπορείς να δουλεύεις υπό πίεση, υπερβολική. Το βλέπουμε και στην καθημερινή μας ζωή αυτό».

Για το αν μένει πίσω η διαιτησία σε σχέση με το ποδόσφαιρό μας: «Η διαιτησία δεν προχώρησε όσο το ποδόσφαιρό μας είναι αλήθεια αυτό. Δεν γίνεται να έχουμε κάθε χρόνο ομάδα/ες στους ομίλους και οι συμμετοχές των διαιτητών μας στην UEFA να είναι μηδαμινές».

Για το τι πρέπει να γίνει για να υπάρχει βελτίωση στο VAR και γενικότερα στη διαιτησία: «Εξ’ όσων γνωρίζουμε, ξόδεψε λεφτά η Ομοσπονδία για να υπάρχει σωστή ενημέρωση και εκμάθηση. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε τα λάθη. Πρέπει να βελτιωθούν. Ρίχνοντας νέους διαιτητές θα δώσεις κίνητρο σε όλους που αποτελούν τη διαιτησία, να βελτιωθούν, αφού δεν θα είναι σίγουρη η παρουσία τους στους ορισμούς. Πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι τον εαυτό τους».

Για την παρουσία ξένου VARίστα: «Θεωρώ ότι και αυτό βοηθά στο να εξελιχθεί η Κυπριακή διαιτησία. Θα βοηθήσει να υπάρξει βελτίωση».

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εφιάλτης…» (ΦΩΤΟΣ)

Στο επίκεντρο της κριτικής του ιταλικού Τύπου βρίσκεται ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, που δεν έχει καταφέρει να λύσει το διαφαινόμενο επιθετικό πρόβλημα και με δύο «γκέλες» απέτυχε να πάρει το απευθείας εισιτήριο για το Mundial του Κατάρ.«Τι εφιάλτης (μα ακόμα δεν έχει τελειώσει)», γράφει με […]