Προς κατάργηση ο κανονισμός του… εκτός έδρας γκολ!

Andreas
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ένας από τους παλαιότερους κανονισμούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που αφορά το αβαντάζ του εκτός έδρας γκολ στα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι μία ανάσα πλέον να καταργηθεί, μετά από απόφαση της επιτροπής των διοργανώσεων της UEFA.

Αυτό που κάποτε θεωρούταν θέσφατο και το φίλαθλο κοινό θεωρούσε δεδομένο πως δεν θα άλλαζε ποτέ, μιας που αφορά έναν από τους αρχαιότερους κανονισμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να μας αποχαιρετήσει και να μπει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αναφερόμαστε στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπου σε περίπτωση όπου δύο ομάδες σε μία νοκ-άουτ φάση έχουν σημειώσει ίδιο αριθμό τερμάτων, τότε εκείνη που είχε περισσότερα μακριά την έδρα της έπαιρνε την πρόκριση, αφού μετρούσαν ουσιαστικά “διπλά”.

Φαίνεται όμως ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εξαφάνιση του εν λόγω κανονισμού, με την επιτροπή διοργανώσεων της UEFA να συνεδριάζει την Παρασκευή (28/5) και να παίρνει την απόφαση να αποσύρει αυτόν τον κανονισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δημοσιογράφος, Μάρτιν Ζίγκλερ, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Twitter, τονίζοντας πως το μόνο που απομένει για την επικύρωση αυτής της απόφασης είναι να εγκριθεί και από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Οι νεαροί... καθάρισαν για το ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ – Ερμής Αραδίππου αναμετρήθηκαν απόψε στο Στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το β’ όμιλο της β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta. Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-0 από τέρματα που πέτυχαν οι Κατσαντώνης (30′) και Σταύρος Γεωργίου (60′). Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για την προσφορά […]