Η πρώτη αγωνιστική του 2025 είναι γεγονός, καθώς η 16η «στροφή» της Cyprus League by Stoiximan «άνοιξε» με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις. Η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα στο «Alphamega» σε μία σπουδαία «μάχη» των συμπολιτών που επιθυμούσαν να μπουν με το «δεξί» στη νέα χρονιά.
Αυτή τη φορά, το κλασικό ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα, άρχισε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Βεβαίως, αυτό μπορεί να αποδοθεί και στην απουσία των οπαδών της «κυανόλευκης» πλευράς της πόλης.
Η ομάδα που έφυγε δε, χαρούμενη από το γήπεδο, ήταν ο Απόλλωνας ο οποίος χάρις σε τέρμα του αρχηγού του, Χαράλαμπου Κυριάκου, πήρε ένας μεγάλης σημασίας «τρίποντο» κερδίζοντας 1-0 και για πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Οκτώβρη, οι κυανόλευκοι πέτυχαν «κολλητή» νίκη. Μία επιτυχία που είχε διπλό όφελος, μιας και ο Απόλλωνας όχι μόνο διατηρήθηκε 6ος στη βαθμολογία, αλλά άνοιξε κιόλας τη διαφορά στους τρεις πόντους διαφορά από την Ανόρθωση που ακολουθεί, μιας και η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε από την Πάφο (0-2). Η δε ΑΕΛ, παρέμεινε 8η με 19 πόντους και κινδυνεύει να «πέσει» σκαλοπάτι, εάν κερδίσει ο Εθνικός Άχνας κερδίσει αύριο τη Νέα Σαλαμίνα.
Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, αρχίζοντας από το πρώτο ημίχρονο, να πούμε πως οι… άμα μια σούπα κρυώσει -εποχή που είναι κιόλας- καλύτερη «γεύση» και περισσότερο ενδιαφέρον οπτικά έχει, από αυτό που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Για να καταλάβετε, σε ολόκληρο το 45λεπτο, μαζί με τις μικρής διάρκειας καθυστερήσεις, καταγράφηκε μονάχα μια κραυγαλέα ευκαιρία και αυτή στο 4’, όταν ο Ντορεγκαράι αμαρκάριστος, με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπράγκα. Οι γαλαζοκίτρινοι, παρόλο που είχαν περισσότερο με το μέρος τους την κατοχή της μπάλας δεν δημιούργησαν καθόλου ευκαιρίες, ενώ από πλευράς των συμπολιτών τους, καταγράφηκαν μονάχα 3-4 άστοχες προσπάθειες.
Εντελώς διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη, τουλάχιστον στα πρώτα της λεπτά, μιας και όχι μόνο επιτεύχθηκε ένα γκολ πολύ νωρίς, αλλά το ματς απέκτησε και ενδιαφέρον. Στο 49’ μετά από φάση διαρκείας στα «καρέ» της ΑΕΛ και αφότου εκτελέστηκε κόρνερ, ο Κυριάκου με σουτ άνοιξε το σκορ, «βλέποντας δίχτυα» μετά από έναν χρόνο και οκτώ μήνες σχεδόν, όταν με δικό του γκολ ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ (30/04/2023). Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Σατσιά, μη έχοντας άλλη επιλογή από το να… κυνηγήσουν το σκορ, κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση με αξιώσεις, με 4-5 πολύ καλές, αλλά χαμένες ευκαιρίες στο σύνολο τις οποίες «μοιράστηκαν» οι Μακρής και Τρισκόφσκι. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, η μπάλα «ανεβοκατέβαινε» στο χορτάρι, το πάθος κυριάρχησε, αλλά, όσο κι αν προσπάθησαν οι γαλαζοκίτρινοι, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή άντεξε και διατήρησε το προβάδισμά της που την διατήρησε σε «τροχιά» επιτυχιών.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΛ (Σατσιάς): Μπράγκα, Φραντζής (74’ Χριστοδούλου), Κονσταντίνι (81’ Στόλνικ), Ουεντραόγκο, Κέτσκες, Νεοφύτου (58’ Τρισκόφσκι), Τοκού, Μεγιάδο (74’ Γερολέμου), Μάμας (81’ Σινγκ), Λέσοβοϊ, Μακρής.
Απόλλων (Αυγουστή): Κουν, Σάντος, Βούρος, Ντε Μάρκο, Μαλεκκίδης, Ντιόν (74’ Ντρόζντζεκ), Κυριάκου (74’ Κολ), Ντ’Αλμεϊδά, Σαγάλ (66’ Ζμέρχαλ), Βαϊσμπέκ (83’ Σπόλιαριτς), Ντορεγκαράι (83’ Μπαραόνα).