«Εκεί που υπάρχουν υπόνοιες για χειραγώγηση…»

Andreas
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά

Αν διορθώνονται τα λάθη με την έλευση ξένων διαιτητών: « Λάθη υπάρχουν και εμείς οφείλουμε να βρούμε λύσεις καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν υπάρχουν διαιτητές ανίκανοι οι επιλήψιμοι τότε σίγουρα θα πάνε στο σπίτι τους. Ωστόσο από την στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις πρέπει να περιμένουμε καθώς η γραμμή είναι πάρα πολύ λεπτή. Εκεί που υπάρχουν υπόνοιες για χειραγώγηση υπάρχουν και τα αστυνομικά σώματα και όχι μόνο. Μπορούν πρώτα να καταθέσουν εκεί ότι υποψίες υπάρχουν και εμείς θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε στις έρευνες. Πρέπει να υπάρχει σωστή διαχείριση των διαιτητών για να μπορέσουμε να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Τα σωματεία μπορούν να κάνουν παράπονα είναι δικαίωμα τους».

Για το VAR: «Το VAR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και το θέλουμε για να βοηθά τους διαιτητές για καλύτερη διεκπεραίωση των αγώνων. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση για να μπορούν να συνεννοούνται καλύτερα οι διαιτητές μεταξύ τους. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να βγαίνουν στον αέρα η συνομιλίες VARιστα και διαιτητή. Θα το πούμε και στην ομοσπονδία αυτό, πιθανών άλλωστε να βοηθήσουμε στο να βρεθούν λύσεις στα τόσα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση και να βγαίνει προς τα έξω όλο αυτό, να ξέρει και ο κόσμος τι ακριβώς έγινε».

Κατά την προεδρία του αν υπήρξε καταγγελία για διαιτητή: «Ποτέ δεν ήρθε κάποιος να μου υποδείξει διαιτητές για να λειτουργήσουμε ανάλογα. Μόνο μια φορά μας έστειλαν κάτι φωνητικά τα οποία αμέσως τα στείλαμε στον τότε πρόεδρο κύριο Κουτσοκούμνη. Μία άλλη φορά έτυχε εμείς να διαγράψουμε διαιτητή όχι γιατί έκανε κάποιο λάθος σε αγώνα. Είναι δεδομένο ότι αν υπάρξει κάτι μεμπτό φυσικά και είμαστε έτοιμοι να διαγράψουμε τον οποιοδήποτε διαιτητή».

Προστασία διαιτητών: «Δεν είναι μόνο διαιτητές αλλά και οικογενειάρχες. Πολλοί διαιτητές μας έκαναν παράπονα. Πρέπει η ομοσπονδία να είναι ξεκάθαρη αν υπάρχει κάτι και όχι να υπάρχουν απλά υπόνοιες καθώς η ασφάλεια των διαιτητών είναι σημαντική. Σωματεία η ομοσπονδία αν εκφράζονται εκτός ελέγχου πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις».

Για το μέλλον της κυπριακής διαιτησίας: «Μέλλον φυσικά και υπάρχει στην διαιτησία. Τον ορισμό του κ. Μαζιτς την ορίζει η ΚΟΠ εμείς ουσιαστικά δίνουμε χρόνο να δούμε σε τι ενέργειες θα προχωρήσει και μετά θα προχωρήσουμε. Πρέπει παράγοντες, διαιτητές και γενικά ο κόσμος να δώσουν χρόνο και φυσικά να σταματήσουν οι άσκοπες παρεμβάσεις με στόχο να δει άσπρη μέρα η διαιτησία μας.  Ο κύριος Μάζιτς και οι υπόλοιποι είναι αυτοί που έχουν υποχρέωση να έχουν ένα κατάλογο διαιτητών ικανών στην πρώτη κατηγορία. Έχουν το πρόσταγμα εκεί που υπάρχουν σοβαρά λάθη να υποφέρουν τις ανάλογες ποινές στους διαιτητές.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Εμβολιασμός: Δεν πείθονται με τίποτα οι ποδοσφαιριστές της Premier League!

Μονάχα τρία κλαμπ του κορυφαίου πρωταθλήματος έχουν συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμένων, με τους ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων σε αρκετά μεγάλη πλειοψηφία να μην έχουν πειστεί …Η Daily Mail αναφέρει ότι υπάρχουν δυο σύλλογοι της Premier League που έχουν μόλις από έξι ποδοσφαιριστές εμβολιασμένους αυτή τη στιγμή, έπειτα από 1,5 χρόνο πανδημίας, […]