ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 0-5: Την Ισπανία δεν την ξεγράφεις!

Andreas
0 0
Read Time:3 Minute, 29 Second

Στους «16» η Ισπανία, στο σπίτι της νωρίς η Σλοβακία που είχε για μοιραίο τον τερματοφύλακα της, Μάρτιν Ντουμπράβκα. Οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν με 5-0, με το κίπερ της Νιούκαστλ να πετυχαίνει το αυτογκόλ της σεζόν και προκρίθηκαν ως 2οι στον όμιλο. Εκτός η Σλοβακία που με τρεις βαθμούς έμεινε στην 3η θέση και υστερεί στην ισοβαθμία με την Ουκρανία. με την Κροατία θα  κοντραριστεί η Ισπανία.

Ο αγώνας

Στο 5ο λεπτό ο Μοράτα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντουμπράβκα έσωσε ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αθπιλικουέτα πλάσαρε πάνω στον Σκρίνιαρ. Στο 11’ σε μια ανύποπτη φάση, ο Χρομάντα έκανε πέναλτι στον Κόκε, στην προσπάθεια του να απομακρύνει αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε την εκτέλεση του Μοράτα και κράτησε το μηδέν.

Στο 19’ ο Πέδρι σήκωσε όμορφα για τον Σαράμπια που από κοντά δεν έπιασε καλά το πλασέ και ο Ντουμπράβκα μάζεψε και στο ίδιο λεπτό ο Αθπιλικουέτα σέντραρε από δεξιά, ο Πέδρι πετάχτηκε μόνος στην περιοχή της Σλοβακίας αλλά δεν μπόρεσε να βρει την πάλα με προβολή. Στο 24ο λεπτό ο Μοράτα γύρισε έξω από την περιοχή κι έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Ντουμπράβκα έβγαλε σε κόρνερ ενώ στο 30’ οι «φούριας ρόχας» άνοιξαν το σκορ χάρη σε ένα απίθανο αυτογκόλ. Ο Σαράμπια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να παίρνει ύψος. Ο Ντουμπράβκα προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα με γροθιές αλλά την έστειλε στα δίχτυα του για το  0-1.

Στο 44ο λεπτό ο Κόκε έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο έξω. και στο 45+3’ ο Ντουμπράβκα έκανε άστοχη έξοδο και ο Μορένο βγήκε με την μπάλα προς τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Λαπόρτ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Η Ισπανία ήλεγξε και στην επανάληψη το ματς και στο 56’ ο Άλμπα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαράμπια με όμορφο πλασέ έγραψε το 0-3 με τη βοήθεια και του δοκαριού. Μάλιστα στο 67’ ο Σαράμπια σέντραρε από δεξιά και ο Φεράν Τόρες με φοβερό τακουνάκι από κοντά έγραψε το 0-4.

Στο 71’ μετά από κόρνερ οι Ισπανοί έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή της Σλοβακίας , ο Πάου Τόρες που μόλις είχε μπει πήρε την κεφαλιά και ο Ντουμπράβκα έσωσε αλλά ο Κούτσκα πέτυχε αυτογκόλ εξ επαφής για το 0-5. Στο 81’ ο Άλμπα σέντραρε από αριστερά αλλά ο Ογιαρθάμπαλ δε βρήκε την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο πρωταγωνιστής – Μάρτιν Ντουμπράβκα

Ένα ματς το οποίο ο Ντουμπράβκα θα θυμάται για  όλη του τη ζωή. Και για καλούς αλλά και για κακούς λόγους. Ο κίπερ των Σλοβάκων πιάνει το πέναλτι του Μοράτα στο 12’, νικά ξανά τον Ισπανό στο 24’ και στο 30’ βάζει το αυτογκόλ της σεζόν. Στο 45+3’ κάνει νέο λάθος από το οποίο ξεκινά το 2ο γκολ των Ισπανών. Αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Ο αφανής ήρωας – Κόκε

Ο μέσος της Ατλέτικο ήταν ο κορυφαίος της Ισπανίας στον άξονα. Κέρδισε το πέναλτι στο 11ο λεπτό, κατάπιε χιλιόμετρα και βοήθησε πολύ τον Μπούσκετς που έδειξε να μην πατά  και πολύ καλά. Στο 44’ είχε ένα φοβερό σουτ που έφυγε λίγο έξω, ενώ στο 45+3’ ο Ντουμπράβκα έκανε άστοχη έξοδο και ο Μορενο βγήκε με την μπάλα προς τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Λαπόρτ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 0-2

Η απογοήτευση – Άλβαρο Μοράτα

Τι κι αν κέρδισε η ομάδα του, ο Άλβαρο Μοράτα ήταν και πάλι απογοητευτικός. Είχε την ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα  και τη σπατάλησε, ήταν εκτός  περιοχής στις περισσότερες φάσεις και γενικά είναι σε κακό φεγγάρι.

Οι ενδεκάδες

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Ταρκόβσκι): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Ντούντα (46’ Ντούρις), Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χάμσικ (90’ Μπένες), Χαράσλιν (69’ Σούσλοβ) Κούτσκα, Μακ (69’ Βάις), Χρομάντα (46’ Λομπότκα)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Λαπόρτ, Έρικ Γκαρσία (77′ Πάου Τόρες), Άλμπα, Μπούσκετς (71’ Τιάγκο), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα (66’ Φεράν Τόρες), Χεράρδ Μορένο

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (ΟΛΛ). Βοηθοί: Σάντερ φαν Ρούκελ (ΟΛΛ), Έρβιν Ζάινστρα (ΟΛΛ). 4ηΣτεφανί Φραπάρ (ΓΑΛ).VAR: Πολ φαν Μπούκελ (ΑΓΓ), Κέβιν Μπλομ (ΑΓΓ), Κρίστιαν Γκίτελμαν (ΓΕΡ), Μπάζτιαν Ντάνκερτ (ΓΕΡ)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

ΣΟΥΗΔΙΑ 3-2 ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο «Λέβα» το πάλεψε αλλά…

Ένας Λεβαντόφσκι δε φέρνει την άνοιξη για την Πολωνία. Ο σταρ της Μπάγερν το πάλεψε, έχασε τα άχαστα, πέτυχε δύο γκολ αλλά στο τέλος η Σουηδία κέρδισε με 3-2 και πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Εκτός έμειναν οι Πολωνοί με 1 βαθμό.Ο αγώναςΜόλις στα 81’’, ο Φόρζμπεργκ κέρδισε τις κόντρες […]